Recept – Grillspett med kyckling och fräsch sallad

Recept av Natalie Wilhelmsson, matkreatör
Grillspett är både enkelt och gott. Här bjuder vi på en variant med saftig, grillad kyckling som serveras tillsammans med en fräsch och somrig sallad. Perfekt för lata dagar i sommar!

Ingredienser – 3 portioner (tid: ca 45 min-1 h)

    Grillspett:

  • 600 g kycklingfiléer
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl BBQ-sås
    Sallad:

  • 2 stora tomater
  • 1 lime
  • 1 knippe koriander
  • 2 avokado
  • 230 g kidneybönor (avrunnen vikt)
    Till servering:

  • Tortillabröd

Så gör du

  1. Skär kycklingen i lagom bitar och lägg i en bunke.
  2. Blanda ner BBQ-såsen och pressa i vitlöksklyftorna. Blanda runt så alla delar av kycklingen blir täckt.
  3. Ställ i kyl och marinera någon timme, gärna över natten.
  4. Montera spetten genom att varva gul lök och kyckling på dina spett. Lägg på grillen och grilla tills innertemperaturen på kycklingen är 72°C.
  5. Skär avokado och tomater i mindre bitar och lägg i en stor skål.
  6. Finhacka rödlöken och blanda ner med tomaterna och avokadon.
  7. Häll av kidneybönor och spola av med vatten och låt de rinna av. Häll sedan ner bönorna i salladen.
  8. Pressa över saften från en hel lime över salladen.
  9. Grovhacka koriander och häll även ner den i salladen. Blanda run

Servera salladen ihop med grillspetten, gärna i tortillabröd. Servera gärna med mer BBQ-sås på.

Grillspett grillas på Bluegaz Z1 Gasolgrill.

Grillspett och sallad redo för servering.

SE FLER GRILLRECEPT