Endast ett sökresultat

Grillkorgar och grillhalster

Här hittar du smarta grillhalster och grillkorgar som hjälper dig att hålla köttet, fisken och grönsakerna hela och på plats under hela grillningen.


Grillkorgar och grillhalster

Grillkorgar och grillhalster används för att hålla ömtåliga livsmedel på plats under grillningen. De uppresta kanterna stänger inne maten vilket gör att den hålls intakt och inte trillar ner genom grillgallret. De är därmed perfekta för grillning av olika sorters grönsaker, hamburgare, fisk, skaldjur och mycket mer. De har hål i botten och på sidorna vilket tillåter värme och rök att passera igenom. På så sätt tillför de även extra smak. Det finns dock vissa skillnader mellan grillkorg och grillhalster, se mer nedan.

Grillkorg

En grillkorg består av ett handtag och en korg i metall. Till skillnad från ett grillhalster har en traditionell grillkorg inget “lock” eller något som stänger inne maten utan är mer som en djup skål eller form. En av de stora fördelarna med en grillkorg är att den tack vare sin design kan rymma stora volymer mat. Det går dessutom att använda den likt en stekpanna då man kan “skaka runt” maten istället för att vända på varje enskild bit mat. En grillkorg är därför ett utmärkt alternativ vid grillning av små bitar livsmedel som exempelvis grönsaker, svamp, potatis, bacon, räkor och mer. De uppresta kanterna gör att grillkorgen kan fånga upp överflödiga oljor eller juicer som rinner av från köttet medan det grillas.

Grillhalster

Ett grillhalster består av ett skaft och två hopkopplade galler i metall. Maten placeras mellan gallrena och trycks ihop tack vare ett justerbart handtag som fungerar lite som en klämma. En av de största fördelarna med ett halster till grillen är att man kan flippa och vända på maten utan att oroa sig över att den ska åka runt och gå i sönder. Grillhalstrets tajta konstruktion gör den till ett perfekt alternativ när man ska grilla stora tunna bitar mat som exempelvis hamburgare eller en hel fisk. Med ett grillhalster får du dessutom bättre exponering för direkt värme vilket hjälper producera brynta ytor och fina grillränder på din mat.