BLUEGAZ GRILLRECEPT

Här har vi samlat massor av färgrika och smakrika grillrecept och grillidéer för att kunna inspirera alla våra grillare därute. Välj mellan härliga kötträtter, vegetariskt på grillen eller varför inte klassisk paella? Kolla in alla våra underbara grillrecept och grillidéer nedan!

GRILLRECEPT MED KÖTT

GRILLRECEPT MED FISK

VEGETARISKA GRILLRECEPT

PIZZA-RECEPT

RÖKRECEPT

paella-recept

Stekhäll-recept

GRILLRECEPT FÖR EFTERRÄTT

GRILLINSPIRATION

Grillrecept
På Bluegaz är det alltid grillens dag! På denna sidan kan du välja och vraka bland smakrika och roliga grillrecept med allt ifrån grillat kött och fisk, till grönsaker och vego-alternativ, till paella, desserter och tillbehör. Kanske ska du prova en helgrillad laxsida, saftigt marinerade revben eller färgrika halloumi- och grönsaksspett? Njut av våra grillrecept till max!

Grillinspiration och grillidéer
För dig som är trött på att förbereda och grilla samma sak om och om igen har vi även dedikerade matartiklar med härlig inspiration till grillningen. Här hittar du gott om tips på godsaker och tillbehör att lägga på grillen med information om hur du går tillväga för bästa resultat, samt olika förslag på grillkombinationer. Vad sägs till exempel om 9 varianter på grillad zucchini eller 10 förslag på grillad efterrätt? Låt inspirationen flöda!

Grilla vegetariskt
Letar du efter vegetariska grillrecept? Då har du kommit till rätt ställe! Att lägga mer vegetariskt på grillen är inte bara gott men också bättre för klimatet, plånboken och hälsan. Denna populära trend är här för att stanna, och vegetariskt grillat är numer en naturlig del av grillkvällen. Oavsett om du är vegan, vegetarian eller bara nyfiken på att äta mer vego så hittar du fler smakrika och mumsiga vegorecept här.

Vid grillning av grönsaker krävs kortare grilltid än vid exempelvis tofu eller halloumi. Att grilla vegetariskt förutsätter att du, precis som vid grillning av kött, har en god marinad och rätt grilltillbehör. På denna sida hittar du veganska grillspett, grillad halloumi och annat vegetariskt grillat som hela sällskapet kommer tycka om. Mums!

Grilla kött
På jakt efter grillrecept med kött? Då är du på rätt plats! Perfekt grillat kött som är både mört och saftigt är en nästan oslagbar smakupplevelse. Köttgrillning är dock lite av en konst som kräver viss övning och finess. Det gäller att få till rätt innertemperatur samtidigt som köttet inte bränns vid. 

Det gäller också att välja rätt tillvägagångssätt för valt kött. Man kan exempelvis köra direkt eller indirekt grillning, rökning med en röklåda eller grilla med rotisserie. Eventuell marinad, glaze eller rub är också viktiga komplement. Gott kött att grilla är exempelvis entrecôte, ryggbiff, oxfilé och kyckling. Bland våra grillrecept hittar du bland annat Jamaican Jerk-marinerade revben, så smaskigt!

Grilla fisk
Grillrecept med fisk? Det hittar du här! Fisk som grillas blir galet god och är inte alls komplicerat. För en så smidig grillning som möjligt rekommenderar vi att man använder ett fiskhalster för att undvika att fisken fastnar på grillgallret. Om du vill lägga till en klick smör eller olja på fisken är det perfekt att grilla den i ett foliepaket. Se till exempel vårt mumsiga recept på grillad lax i folie, så gott!

Grilla paella
Sugen på paella-recept à la klassiskt vis? Då ska du testa våra paella-recept! Paella är en helt fantastisk spansk rätt som blir extra god när du lagar den i ett autentiskt paellaset utomhus. Tillagning av paella utomhus är dessutom ett lite annorlunda sätt att laga maten på, som dina gäster definitivt kommer att uppskatta.

Det bästa med paella är hur enkelt det är att variera. Så länge du har basen med saffran och ris kan du kombinera det med alltifrån kyckling till bönor och skaldjur. Dessutom är paellapannor väldigt stora så det blir gott om mat till alla. Se vårt klassiska recept på Paella Valenciana eller varför inte testa vår vegetariska paella? Mums!

Gott att grilla
De flesta som bor i hus äger idag en grill och detta med god anledning! Fördelarna med att grilla är oändliga och det finns i princip inga gränser för vad man kan lägga på grillen. 

Fördelar med grillning

  • Du får laga mat utomhus och njuta av den friska luften! Kan det bli bättre?
  • Många saker tillagas snabbare på grillen jämfört med spisen tack vare dess snabba uppvärmningsförmåga och höga temperaturer.
  • De underbara aromerna, den mysiga utomhus-atmosfären och de sizzlande ljuden från grillen skapar en perfekt miljö för social aktivitetet.
  • Grillad mat är signifikant lägre i fett och kalorier då man oftast använder betydligt mindre olja samt då mycket av fettet naturligt rinner av under grillningen.
  • Möjligheterna är oändliga; du kan grilla i princip vad som helst! Satsa på enkla grillrecept med korv eller hamburgare eller klassiskt grillat kött som kyckling, fläskfilé eller lax. Eller varför inte testa vegetarisk grillning och experimentera med grillad tofu, formbar färs eller halloumi? Kombinera detta med grillade grönsaker och andra favorittillbehör. Avsluta med en ljuvligt grillad efterrätt. Valet är ditt!