Gasolgrillar – Flera år i rad är vår gasolgrill Bäst i Test.

Bluegaz gasolgrillar

Njut av en fantastisk grillupplevelse med en gasolgrill från Bluegaz! Hos oss kan du köpa bra gasolgrillar av hög kvalitet med stilren design och alla praktiska funktioner och finesser du kan tänkas behöva såsom kokplatta, sear burner, infraröda brännare och mer. Vår prisvärda Bäst i Test-gasolgrill Bluegaz Z1 utgör startskottet för Z-serien och har blivit testvinnare flera år i rad. Med en Bluegaz gasolgrill får du alltid en premiumgrill till rätt pris!

KAMPANJ: GRATIS STEKBORD & SMASHJÄRN VID KÖP AV BLUEGAZ X1, Z2 & Z5 GASOLGRILL
Erbjudandet gäller så länge lagret räcker ENDAST till och med 4:e augusti och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

KAMPANJ: GRATIS MONTERING & STARTPAKET VID KÖP AV BLUEGAZ Z1 GASOLGRILL
Erbjudandet gäller så länge lagret räcker ENDAST till och med 4:e augusti och kan ej kombineras med andra erbjudanden.


-25%
MONTERING & STARTPAKET INGÅR!
Det ursprungliga priset var: 11,995kr.Det nuvarande priset är: 8,995kr.
-15%
FÅ STEKPAKET!
Det ursprungliga priset var: 12,995kr.Det nuvarande priset är: 10,995kr.
FÅ STEKPAKET!
12,995kr
FÅ STEKPAKET!
Tillfälligt slut
8,995kr
Tillfälligt slut
6,995kr
Tillfälligt slut
4,995kr

Crossray gasolgrillar

Tillfälligt slut
24,995kr

Bluegaz gasolgrillar

En bra gasolgrill är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en snabb och smidig grillning. Ibland kan det dock vara lite svårt att välja bland alla olika modeller och produkter som finns. Läs mer om fördelarna och vad du ska tänka på när du ska köpa gasolgrill nedan.

Fördelar med gasgrill

 • Underlättar grillningen och sparar tid; grillen blir fort varm och värmen kontrolleras enkelt med reglage
 • Stor grillyta och flera temperaturzoner; grilla dina grönsaker på låg temperatur och dina burgare på hög temperatur – samtidigt!
 • Enkel att starta – bara vrid på gasolflaskan och sätt igång grillen
 • Slipp stressen med att köpa grillkol, briketter och tändmedel
 • Smakar precis lika gott som kolgrillning enligt blindtester
 • Väljer du en bra gasolgrill med sidobrännare så kan du använda den för tillagning av diverse sidorätter och slipper springa flera vändor till köket

Köpa gasolgrill – Vad ska man tänka på? 

 • Frekvens: Ju oftare man grillar desto viktigare blir det att välja en prisvärd gasolgrill som inte ruckar på kvalitén och som har lång livslängd. Det är även fördelaktigt att kolla upp ifall det finns möjlighet att köpa till reservdelar om behovet skulle uppstå för att ytterligare förlänga hållbarheten.
 • Storlek: Fundera på vilken storlek på gasgrillen som skulle passa bäst till uteplatsen. Välj en mindre modell om grillsällskapet oftast är mindre och/eller vid platsbrist.
 • Budget: Budget är såklart av stor betydelse, men här gäller det att komma ihåg att köpa gasolgrill är en investering. Den må generellt sett kosta lite mer än exempelvis en kolgrill i engångsbelopp men samtidigt får man en lägre driftkostnad då gasol är billigare än kol. Det blir därmed billigare i längden.
 • Material: Gasolgrillar finns i flera olika material och modeller, vi rekommenderar en rostfri gasolgrill.
 • Finesser: Reflektera över om det finns behov av att använda tillbehör som kokplatta, stekplatta, sear burner, infraröda brännare och annat. Detta är nämligen svårt att justera i efterhand. 
 • Mat: Om man är intresserad av att exempelvis använda grillen för långtidsgrillning av en hel kyckling eller liknande bör man se till att välja en modell med uttag för rotisserie.

Hitta den bästa gasolgrillen för dig
Oavsett vad du letar efter så är det viktigaste att du hittar den bästa gasolgrillen för just dina behov. Läs vidare för att lära dig mer om vilka olika modeller och tillbehör för gasolgrillar som finns för ett lättare köpbeslut!

Alla Bluegaz gasolgrillar är tillverkade av hög kvalitet för att säkerställa en lång livslängd och riktigt bra grillresultat. Där finns dock vissa skillnader mellan de olika modellerna vad gäller saker som grillyta, antal brännare och mer. Nedanför finner du en tabell där du enkelt kan utläsa de viktigaste skillnaderna. Du kan även läsa mer i vår köpguide.

Jämförelsetabell av Bluegaz gasolgrillar

  Z1 Z2 Z3 Z5 Z6 X1
Grill-yta 64×50 64×50 61×44 80×50 61×44 74×46
Brännare 4st 4st 3st 5st 3st 4st
Material brännare Rostfria Rostfria Keramiska Rostfria Rostfria Rostfria
Totaleffekt 14kW 22,5kW 14,6kW 24,5kW 12,9kW 18,5kW
Kokplatta Nej 1st 1st 1st 1st Nej
IR-brännare Nej 1st Nej 1st Nej Nej
Sear burner Nej Nej Nej Nej Nej 1st
Tändning Elektronisk Piezo Elektronisk Piezo Piezo Piezo
Temperaturmätare Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Dubbelmantlat lock Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Grillgaller 2st 2st 3st 2st 2st + 1 stekplatta 4st
Material grillgaller Rostfritt Rostfritt Gjutjärn Rostfritt Gjutjärn Gjutjärn
Värmegaller/hylla Galler Hylla Hylla Galler Hylla Galler
  Z1 Z2 Z3 Z5 Z6 X1
Material flamtämjare Rostfria Rostfria Glas Rostfria Emaljerade Rostfria
Förvaringsskåp 1st 2st 1st 1st 1st 1st
Sidobord 2st (ej fällbara) 2st (ej fällbara) 2st (vänster= fällbart) 2st (ej fällbara) 2st (ej fällbara) 2st (höger = fällbart)
Kran och vask Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Krokar 5st Nej Nej Nej Nej 6st
Hjul 4st 8st 4st 4st 4st 4st
Material Rostfritt/pulverlackerat stål Rostfritt/pulverlackerat stål Rostfritt/pulverlackerat stål Rostfritt stål Rostfritt/pulverlackerat stål Rostfritt/gjuten aluminium
Arbetshöjd 90 91 91 91 90 91
BxDxH 136x60x120 170x60x118 133x55x115 160x61x121 133x54x115 153x62x119
Vikt 53kg 88kg 39kg 72kg 42kg 68kg
Möjlighet för rotisserie Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Hållare gasolflaska Nej Nej Ja Nej Ja Nej
Slang &regulator Ingår ej Ingår ej Ingår ej Ingår ej Ingår ej Ingår ej

 

Nyfiken på skillnaderna mellan olika gasolgrillar?

Gasolgrillar finns i många modeller och är utrustade med olika funktioner och finesser. Den bästa gasolgrillen är alltid det som passar din livsstil bäst. Nedan kan du läsa om några av de vanligaste skillnaderna som finns för att komma fram till vad som passar just dig.

En kokplatta, eller sidobrännare som det även kallas, är en ofta underskattad funktion på grillen som verkligen kan komplettera din gasolgrill!

En gasolgrill med sidobrännare gör det möjligt att att röra ihop en god sås, koka och steka flera olika sidorätter – allt ifrån potatis och pommes till olika sorters grönsaker, bönor, bacon, musslor, räkor och mycket mer. Om maten går att laga inomhus går den med stor sannolikhet att laga på din sidobrännare, det är bara att testa sig fram!

Det är också en utmärkt yta för värmehållning. En gasolgrill med kokplatta gör dessutom att du slipper laga mat i köket och kan fixa ihop hela din måltid utomhus. Skulle du någon gång få elavbrott har du hela middagen räddad!

En gasolgrill med stekplatta, är perfekt för dig som vill variera och underlätta grillningen av mat som kan kräva lite försiktigare hantering såsom t.ex. grönsaker, bacon, köttbullar, ägg och räkor.

En stekplatta placeras på grillgallret och gör att dropp och spill minimeras samt säkerställer att ingen mat slinker ner. Den fasta ytan gör också att maten blir jämnt tillagad och får en alldeles särskild krispighet.

Ju fler brännare desto fler grillzoner får man. För de flesta hushåll är en gasolgrill med 3 brännare mer än tillräckligt. Då kan du enkelt styra upp en ordentlig middag till familjen eller de närmsta vännerna. Vill man däremot grilla för en större bjudning eller till en fest rekommenderar vi en gasolgrill med fler grillzoner.

De vanligaste materialen för brännare är rostfritt stål och gjutjärn. Fördelen med rostfria brännare är att de snabbt blir varma och är lätta att rengöra. Brännare i gjutjärn kan ta lite längre tid att bli varma men ger ofta en mer jämn och konsistent värme.

Det finns även infraröda (keramiska) brännare. Den infraröda strålningen ger en snabbare och mer effektiv värme samt betydligt högre temperaturer än du kan få med vanliga brännare. Den direkta värmen gör också att ditt kött blir mycket mer saftigt.

En stor gasolgrill hänger framförallt ihop med storleken på själva grillytan, dvs. hur stor kapacitet grillen har. Generellt sett skulle vi säga att de flesta med familj klarar sig väl med en grillyta på åtminstone 60 x 45 cm, vilket nästan alla gasolgrillar hos Bluegaz erbjuder. Ett annat sätt att vinna extra grillyta på är genom att välja en gasolgrill med kokplatta.

En liten gasolgrill har en lite mindre grillyta och är bra för den lilla familjen eller den som har begränsat utrymme.

Fler tips som hjälper dig att komma igång

FAQ – GASOLGRILLAR

Det är omöjligt att säga exakt hur mycket gasol som förbrukas vid en grillning eftersom detta beror på vilken mat som grillas, grilltid, hur många brännare som används, vilket värmeläge som körs, var den står (står grillen i lä drar den mer gasol eftersom brännarna får gå på högtryck). Ska man dock försöka ge en liten beräkning kan man säga att vid normal grillning (ca 3 gånger i veckan) så räcker en 5 kg:s gasoltub i cirka en månad. Detta bör tas med en nypa salt då det är beroende av ovanstående faktorer.

Vi rekommenderar PC5 eller PC10. Detta är standard i Sverige. Gasolflaskor finns i flera material, exempelvis aluminium och stålplåt men det vanligaste och det vi rekommenderar är komposit. Detta eftersom komposit är transparent vilket gör det enkelt att se hur mycket gasol som finns kvar.

Här kan du köpa Bluegaz gasregulatorset. Setet inkluderar regulator, gasslang och två slangklämmor.

Det är av stor vikt att du förvarar dina gasflaskor korrekt. Gasolflaskor ska alltid förvaras upprätt, i väl ventilerade utrymmen och utan lättantändligt material i närheten. Nedan kan du läsa mer om vad som gäller beroende på din boendesituation.

 • Gasolflaskor ska förvaras i väl ventilerade utrymmen alternativt utomhus.
 • Enbostadshus: Du kan förvara gasol i eget förråd eller garage som är skilt från din bostad (OBS: Max 60 liter gasol är tillåtet i enbostadshus*).
 • Flerbostadshus: Det bästa är om du kan förvara gasolen på en icke-inglasad balkong (OBS: Max 5 liter är tillåtet i flerbostadshus*). 
 • Du får inte lov att förvara gasolflaskor i källaren, på vinden eller i flerbilsgarage.
 • Gasolflaskor kan förvaras utomhus även under vintern eftersom gasol inte fryser förrän vid -187 grader (tänk dock på att rumstemperera gasoltuben innan användning).
 • I Sverige får du endast lov att förvara vad som anses vara ett normalt hushållsbehov av gasol.  
 • I Sverige anses ett normalt behov inkludera en gasolbehållare för förbrukning och en reservbehållare.
 • En gasoltub får inte rymma mer än 30 liter (en P11:a rymmer 26 liter). Du får alltså ha 60 liter gasol totalt hemma. Detta gäller dock endast i enbostadshus. Om du bor i ett flerbostadshus är max 5 liter gasol tillåtet.
 • Utöver detta är det tillåtet att förvara totalt 5 liter av en annan brandfarlig gas (såsom exempelvis acetyl).
 • Önskar du förvara mer gasol än detta behöver du ansöka om tillstånd från kommunen.