Gasolgrillar – Flera år i rad är vår gasolgrill Bäst i Test.

Gasolgrillar Z1 Bäst i test 2015-2022 logga

Bluegaz gasolgrillar

Njut av en fantastisk grillupplevelse med en gasolgrill från Bluegaz! Hos oss kan du köpa gasolgrillar av hög kvalitet med stilren design och alla praktiska funktioner och finesser du kan tänkas behöva såsom kokplatta, sear burner, infraröda brännare och mer. Vår prisvärda Bäst i Test-gasolgrill Bluegaz Z1 utgör startskottet för Z-serien och har blivit testvinnare flera år i rad. Med en Bluegaz gasolgrill får du alltid en premiumgrill till rätt pris!

8,995kr
-10%
15,296kr
-10%
6,296kr
14,995kr
-10%
5,846kr

Crossray gasolgrillar

Bluegaz naturgasgrillar

Bluegaz gasolgrillar

En gasolgrill är för de flesta ett utmärkt alternativ p.g.a. dess smidighet och praktiska funktioner. Ibland kan det dock vara lite svårt att ta rätt köpbeslut. Läs mer om fördelarna och vad du ska tänka på när du ska köpa gasolgrill nedan.

Fördelarna med att köpa gasolgrill

Fördelar med gasgrill

 • Förenklar grillningen; grillen blir fort varm och värmen kontrolleras med reglage
 • Stor grillyta med flera brännare; grilla dina grönsaker på låg temperatur och dina burgare på hög temperatur – samtidigt!
 • Enkel att starta – Bara vrid på gasolflaskan och sätt igång grillen
 • Slipp stressen med att köpa grillkol, briketter och tändmedel
 • Smakar precis lika gott som kolgrill enligt blindtester
 • Väljer du en bra gasolgrill med sidobrännare så kan du använda den för kokkärl och slipper springa flera vändor till köket

Köpa gasolgrill – Vad ska man tänka på? 

 • Frekvens: Ju oftare man grillar desto mer viktigt blir det att välja en prisvärd gasolgrill som inte ruckar på kvalitén och som har lång livslängd. Det är även fördelaktigt att kolla upp ifall det finns möjlighet att köpa till reservdelar om behovet skulle uppstå för att ytterligare förlänga hållbarheten.
 • Storlek: Fundera på vilken storlek på gasgrillen som skulle passa bäst. Välj en mindre modell om grillsällskapet oftast är mindre och/eller vid platsbrist.
 • Budget: Budget är såklart av stor betydelse, men här gäller det att komma ihåg att köpa gasolgrill är en investering. Den må generellt sett kosta lite mer än exempelvis en kolgrill i engångsbelopp men samtidigt får man en lägre driftkostnad då gasol är billigare än kol. Det blir därmed billigare i längden.
 • Material: Grillar med gasol kommer i flera olika material och varianter, en rostfri gasolgrill är enligt oss det bästa valet.
 • Finesser: Vilka finesser behöver man? Glöm inte att reflektera över om där finns behov av saker som kokplatta, stekplatta, sear burner, infraröda brännare och annat. Detta är nämligen svårt att justera i efterhand. 
 • Mat: Om man är intresserad av exempelvis långtidsgrillning av en hel kyckling eller liknande bör man se till att välja en modell med uttag för rotisserie.

Hitta den bästa gasolgrillen för dig
Oavsett vad du letar efter så är det viktigaste är att du hittar den bästa gasolgrillen för just dina behov. Läs vidare för att hitta the grill that gives you the right thrill här hos Bluegaz!

Nyfiken på skillnaderna mellan olika gasolgrillar?

Grillar med gasol kommer med flera olika funktioner och finesser. Den bästa gasolgrillen är alltid det som passar din livsstil bäst. Nedan kan du läsa om några av de vanligaste skillnaderna för att komma fram till vad som passar just dig.

Gasolgrill med kokplatta

En kokplatta, eller sidobrännare som det också kallas, är en ofta underskattad funktion på grillen som verkligen kan komplettera din gas grill!

En gasolgrill med sidobrännare gör det möjligt att att röra ihop en god sås, koka och steka flera olika sidorätter – allt ifrån potatis och pommes till olika sorters grönsaker, bönor, bacon, musslor, räkor och mycket mer. Om maten går att laga inomhus går den med stor sannolikhet att laga på din sidobrännare, det är bara att testa sig fram!

Det är också en utmärkt yta för värmehållning. En gasolgrill med kokplatta gör dessutom att du slipper laga mat i köket och kan fixa ihop hela din måltid utomhus. Skulle du någon gång få elavbrott har du hela middagen räddad!

Här kan du se våra gasolgrillar med sidobrännare:
Bluegaz Z2Bluegaz Z3 och Bluegaz Z5.

Gasolgrill med stekplatta

En gasolgrill med stekplatta (eller grillplatta som det också kallas), är perfekt för dig som vill variera och underlätta grillningen av mat som kan kräva lite försiktigare hantering såsom t.ex. grönsaker, bacon, köttbullar, ägg och räkor.

En stekplatta placeras bredvid grillgallret och gör att dropp och spill minimeras samt säkerställer att ingen mat slinker ner. Den fasta ytan gör också att maten blir jämnt tillagad och får en alldeles särskild krispighet.

Om du är på jakt efter en grill med grillplatta kan du kolla in Bluegaz Z6. Du kan också köpa till en separat stekplatta.

Gasolgrill med 3, 4 eller 5 brännare

Ju fler brännare desto större grillyta får man. För de flesta hushåll är en gasolgrill med 3 brännare eller 4 brännare tillräckligt. Då finns gott om möjligheter till olika temperaturzoner och du kan styra upp en ordentlig middag till hela familjen eller de närmsta vännerna. Är man dock lite av en grillnörd kan en gasolgrill med 5 brännare eller fler vara all idé.

Gasolgrill med brännare i rostfritt eller gjutjärn

Brännare till gasolgrill finns i flera olika material. Det vanligaste är gasolgrill med rostfria brännare eller brännare i gjutjärn. Fördelen med rostfria brännare (åtminstone de vi har på Bluegaz grillar) är att de snabbt blir varma och håller en väldigt hög kvalitet. Brännare i gjutjärn kan ta lite längre tid att bli varma men ger ofta en mer jämn och konsistent värme.

Det finns även infraröda brännare (eller keramiska brännare som det också kallas). På en gasolgrill med infraröda brännare värms maten upp direkt via den infraröda strålningen. Detta ger en snabbare och mer effektiv värme samt betydligt högre temperaturer än du kan få med vanliga brännare. Den direkta värmen gör också att ditt kött blir mycket mer saftigt.

IR-brännare hittar du till exempel på våra grillar Bluegaz Z2 och Bluegaz Z5.

Stor gasolgrill

En stor gasolgrill hänger framförallt ihop med storleken på själva grillytan, dvs. hur stor kapacitet grillen har. Generellt sett skulle vi säga att de flesta med familj klarar sig väl med en grillyta på åtminstone 60 x 45 cm, vilket nästan alla våra grillar med gasol erbjuder.

Om man däremot underhåller ofta kan det vara värt att fundera på en extra stor modell, exempelvis Bluegaz Z5 som har en grillyta på 80 x 45 cm eller Crossray Gasolgrill som har en grillyta på 80 x 41 cm. Ett annat sätt att vinna extra grillyta på är genom att välja en gasolgrill med sidobrännare.

Liten gasolgrill

En liten gasolgrill har en lite mindre grillyta och är perfekt för den lilla familjen eller den som har begränsat utrymme.

Några av våra mindre gasgrillar inkluderar Bluegaz Z3 och Bluegaz Z6.

Inbyggd gasolgrill

En inbyggnadsgrill ger dig friheten att designa ditt alldeles egna utekök. Se t.ex. Crossray Inbyggnadsgrill.

Fler tips som hjälper dig att komma igång

FAQ – GASOLGRILLAR

Hur installerar jag gasregulator?

Här kan du läsa vår guide som visar hur du installerar gasregulator på gasolgrill.

Hur länge räcker gasol?

Det är omöjligt att säga exakt hur mycket gasol som förbrukas vid en grillning eftersom detta beror på vilken mat som grillas, hur länge, hur många brännare som används, vilket värmeläge som körs, var den står (står grillen i lä drar den mer gasol eftersom brännarna får gå på högtryck). Ska man dock försöka ge en liten beräkning kan man säga att vid normal grillning (ca 3 gånger i veckan) så räcker en 5 kg:s gasoltub i cirka en månad. Detta bör tas med en nypa salt då det är beroende av ovanstående faktorer.

Vilken gasoltub behöver jag?

Vi rekommenderar PC5 eller PC10. Detta är standard i Sverige. Gasolflaskor finns i flera material, exempelvis aluminium och stålplåt men det vanligaste och det vi rekommenderar är komposit. Detta eftersom komposit är transparent vilket gör det enkelt att se hur mycket gasol som finns kvar.

Var kan jag köpa slang och regulator?

Här kan du köpa Bluegaz gasregulatorset. Setet inkluderar regulator, gasslang och två slangklämmor.

Var kan jag förvara gasol hemma?

Det är av stor vikt att du förvarar dina gasflaskor korrekt. Gasolflaskor ska alltid förvaras upprätt, i väl ventilerade utrymmen och utan lättantändligt material i närheten. Nedan kan du läsa mer om vad som gäller beroende på din boendesituation.

 • Gasolflaskor ska förvaras i väl ventilerade utrymmen alternativt utomhus.
 • Enbostadshus: Du kan förvara gasol i eget förråd eller garage som är skilt från din bostad (OBS: Max 60 liter gasol är tillåtet i enbostadshus*).
 • Flerbostadshus: Det bästa är om du kan förvara gasolen på en icke-inglasad balkong (OBS: Max 5 liter är tillåtet i flerbostadshus*). 
 • Du får inte lov att förvara gasolflaskor i källaren, på vinden eller i flerbilsgarage.
 • Gasolflaskor kan förvaras utomhus även under vintern eftersom gasol inte fryser förrän vid -187 grader (tänk dock på att rumstemperera gasoltuben innan användning).
Hur mycket gasol kan jag förvara hemma?
 • I Sverige får du endast lov att förvara vad som anses vara ett normalt hushållsbehov av gasol.  
 • I Sverige anses ett normalt behov inkludera en gasolbehållare för förbrukning och en reservbehållare.
 • En gasoltub får inte rymma mer än 30 liter (en P11:a rymmer 26 liter). Du får alltså ha 60 liter gasol totalt hemma. Detta gäller dock endast i enbostadshus. Om du bor i ett flerbostadshus är max 5 liter gasol tillåtet.
 • Utöver detta är det tillåtet att förvara totalt 5 liter av en annan brandfarlig gas (såsom exempelvis acetyl).
 • Önskar du förvara mer gasol än detta behöver du ansöka om tillstånd från kommunen.