Gasolgrillar – Flera år i rad är vår gasolgrill Bäst i Test.

Bluegaz gasolgrillar

GRATIS TILLBEHÖRSPAKET
6,995kr
GRATIS TILLBEHÖRSPAKET
12,995kr
GRATIS TILLBEHÖRSPAKET
10,995kr
GRATIS TILLBEHÖRSPAKET
4,795kr
GRATIS TILLBEHÖRSPAKET
4,995kr
Slut i lager

Crossray gasolgrillar

Grand Hall gasolgrillar

Fördelar med gasolgrill

Är du nyfiken på att köpa gasolgrill? Med en Bluegaz gasolgrill blir du BBQ-mästare på nolltid! Gasolgrillarna blir fort varma och har reglage så att du kan kontrollera värmen – allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig när du grillar! Den stora grillytan med flera brännare och reglerbara temperaturknappar öppnar upp för nya möjligheter. Du kan exempelvis grilla korv och hamburgare på en hög temperatur och dina grönsaker på en lägre temperatur. Varför inte testa att först grilla köttbiten på direkt värme och sedan avsluta med att lägga den på indirekt värme för att få den så saftig som möjligt? Mums! Väljer du dessutom en gasolgrill med sidobrännare kan du använda den för dina kokkärl, så slipper du springa flera vändor till köket. Att grilla har aldrig varit lättare!

Utöver att du slipper vänta på att glöden ska ta sig slipper du dessutom all stress och krångel med att ständigt köpa grillkol, briketter och tändmedel. Det är bara att vrida på gasolflaskan och sätta igång grillen så kan du börja grilla efter bara 10-15 min. Lika snabbt som det går att sätta på grillen går det också att stänga av den. Många gasolgrillar har även smarta förvaringsskåp och krokar för dina grillverktyg, perfekt för dig som grillar mycket och ofta. Visst finns där de som menar att inget slår smaken på kolgrillad mat, men blindtester har faktiskt visat att det inte går att känna någon skillnad på smaken överhuvudtaget – så länge du har kunskap om hur du ska gå tillväga när du grillar.

Värt att tänka på när du ska köpa gasolgrill

När du ska köpa gasolgrill finns där en del saker att tänka på. Några punkter som är värda att reflektera över är till exempel hur ofta du grillar, vad för typ av mat du planerar att grilla, hur mycket pengar du vill spendera och även hur mycket utrymme du har. Är du intresserad av en liten gasolgrill eller vill du istället ha en lyxig och stor gasolgrill som pryder altanen? Är du på jakt efter en rostfri gasolgrill, en gasolgrill med kokplatta eller kanske en gasolgrill med stekbord? Vill du ha en inbyggd gasolgrill eller någon speciell finess på grillen såsom rotisserie-funktion? Kanske är du bara ute efter en väldigt prisvärd gasolgrill såsom vår Bäst i test gasolgrill Bluegaz Z1?

Hitta bästa gasolgrillen för dig

Oavsett vad du letar efter så är det viktigaste är att du hittar den bästa grillen för just dina behov. Vi har därför ett brett utbud av gasolgrillar så att du ska kunna hitta något som passar just dig. Kolla till exempel in vår populära Bluegaz Z1 – en gasolgrill som blivit Bäst i Test flera år i rad och som dessutom är en väldigt prisvärd gasolgrill med hög kvalitet. Kolla in Bäst i Test-recensionen här. Eller varför inte prova Bluegaz Z3 som är en mindre version av Z1:an? Vi har även bra gasolgrillar inom andra kvalitativa varumärken såsom Grand Hall och Crossray. Oavsett vad du är på jakt efter är vi säkra på att du kan hitta the grill that gives you the right thrill här hos oss på Bluegaz! Så vad väntar du på? Köp en riktigt bra gasolgrill på Bluegaz!

FAQ - GASOLGRILLAR

Hur installerar jag en gasregulator på min gasolgrill?

Klicka här för att komma till en enkel bildguide som visar hur du installerar en gasregulator på gasolgrill eller gasolvärmare.

Hur länge räcker gasol till grillen?

Det är omöjligt att säga exakt hur mycket gasol som förbrukas vid en grillning eftersom detta beror helt och hållet på vad du grillar, hur länge du grillar, hur många brännare du använder, vilket värmeläge du kör, var din grill står (står grillen i lä drar den mer gasol eftersom brännarna får gå på högtryck). Ska man ändå försöka ge en liten bild av vad man kan vänta sig så skulle vi säga att vid en normal grillning (dvs. om man grillar ca 3 gånger i veckan) så räcker en 5 kg:s gasoltub cirka 1 månad. Ta dock detta med en nypa salt eftersom detta åter igen blir väldigt beroende på ovanstående faktorer.

Vilken gasoltub till gasolgrillen ska jag använda?

För våra gasolgrillar rekommenderar vi PC5 eller PC10. Detta är standard för gasolgrillar i Sverige. Gasolflaskor finns i flera material såsom aluminium och stålplåt men det vanligaste och det vi rekommenderar är komposit. Detta eftersom komposit är transparent vilket gör det enkelt att kolla hur mycket gasol du har kvar. 

Hur gör jag för att rengöra gasolgrillen?

Klicka här för att läsa vår guide som beskriver hur du rengör gasolgrillen i 7 enkla steg.

Hur gör jag för att tända gasolgrillen?

I följande artikel visar vi hur du tänder gasolgrillen steg för steg. 

Var kan jag köpa regulator till gasolgrill?

Här kan du köpa Bluegaz gasregulator. Den passar till alla våra gasolgrillar.

Min gasolgrill tänder inte?

Läs vår artikel om vad det kan finnas för orsaker till att din gasolgrill inte tänder och hur du bäst löser dem här.

Hur kollar jag efter gasläckage?

I vår guide "hur kollar jag efter gasläckage?" beskriver vi olika sätt att identifiera gasläckor på, vad du ska göra om du upptäcker en läcka samt vad du kan göra för att förebygga mot gasläckage. 

Var kan jag förvara gasol hemma?

Det är av stor vikt att du förvarar dina gasflaskor korrekt. Gasolflaskor ska alltid förvaras upprätt, i väl ventilerade utrymmen och utan lättantändligt material i närheten. Nedan kan du läsa mer om vad som gäller beroende på din boendesituation.

  • Gasolflaskor ska förvaras i väl ventilerade utrymmen alternativt utomhus.
  • Enbostadshus: Du kan förvara gasol i eget förråd eller garage som är skilt från din bostad (OBS: Max 60 liter gasol är tillåtet i enbostadshus*).
  • Flerbostadshus: Det bästa är om du kan förvara gasolen på en icke-inglasad balkong (OBS: Max 5 liter är tillåtet i flerbostadshus*). 
  • Du får inte lov att förvara gasolflaskor i källaren, på vinden eller i flerbilsgarage.
  • Gasolflaskor kan förvaras utomhus även under vintern eftersom gasol inte fryser förrän vid -187 grader (tänk dock på att rumstemperera gasoltuben innan användning).
Hur mycket gasol kan jag förvara hemma?
  • I Sverige får du endast lov att förvara vad som anses vara ett normalt hushållsbehov av gasol.  
  • I Sverige anses ett normalt behov inkludera en gasolbehållare för förbrukning och en reservbehållare.
  • En gasoltub får inte rymma mer än 30 liter (en P11:a rymmer 26 liter). Du får alltså ha 60 liter gasol totalt hemma. Detta gäller dock endast i enbostadshus. Om du bor i ett flerbostadshus är max 5 liter gasol tillåtet.
  • Utöver detta är det tillåtet att förvara totalt 5 liter av en annan brandfarlig gas (såsom exempelvis acetyl).
  • Önskar du förvara mer gasol än detta behöver du ansöka om tillstånd från kommunen.