Grillade korvfingrar med blod eller kuslig spökpizza på grillen? Bluegaz har listat sex grillade Halloweenrecept som dina gäster definitivt kommer att gilla!

 Ingen Halloweenfest är komplett utan läskiga tilltugg och skrämmande snacks! Varför inte ta Halloweenfesten till en ny nivå genom att lägga Halloweenmaten på grillen? Detta blir grymt gott.

Grilla Halloween-recept med perfekt resultat

  1. Använd smarta grilltillbehör som kockknivar, grillpannor och grillspett för att underlätta matpreppen och grillningen.
  2. Var inte rädd för att bli kreativ när det kommer till att dekorera Halloweenmaten. Använd till exempel ketchup som blod, svarta oliver som ögon och torris för en rykande Halloweenbål!
Grillade blodiga korvfingrar med bröd på vit tallrik med höstlöv och dekorpumpor runtomkring

1. Grillade korvfingrar med bröd

Vad sägs om lite avhuggna korvfingrar med ketchup och bröd? Perfekt som Halloweenmat!

Börja med att dela korvarna på mitten och skär sedan försiktigt små snitt för att få dem att se ut som fingrar. Karva ut toppen av korvarna för att få det att se ut som naglar. Halvera även korvbröd.

Sätt igång grillen och grilla korvfingrarna på medium-hög värme (ca 2 minuter per sida) med öppet lock. När det är någon minut kvar, lägg på korvbröden och låt värmas upp. Placera korvarna i korvbröden och garnera rikligt med ketchup.

Händigt värre!

Grillad spökpizza med tomatsås, salami, svarta oliver som spindlar och mozzarella som spöken

2. Grillad spökpizza

BU! Denna läskiga Halloweenpizza med spöken och spindlar är busenkel att göra!

Mixa 5 dl mjöl, en nypa salt, 1 msk bakpulver, 2 dl ljummet vatten och 1 msk olivolja. Strö mjöl på en skärbräda och rulla ut degen. Forma till en pizza. Toppa degen med tomatsås och salami. Dela svarta oliver i halvor. Använd ena halvan som spindelkropp och skiva den andra delen till små spindelben. Forma även sex bitar mozzarella till spöken. Lägg allt på pizzan.

Placera Halloweenpizzan på en pizzasten och grilla i ca 5-10 minuter på medium-hög värme med stängt lock. Öppna med jämna mellanrum och kolla till pizzan. Pizzan är klar när kanterna fått färg. Voilà, nu har du en spökpizza!

Grillade pumpapaprikor à la Jack-O'-Lantern med köttfärsfyllning och cheddarost

3. Grillad paprika med fyllning

Om du inte orkar karva en hel pumpa är orange paprika med fyllning ett utmärkt alternativ!

Placera en grillpanna på grillgallret. Smält smör. Häll i hackad gul lök och stek tills den blir mjuk. Lägg till tomater och tacokrydda och stek i några minuter. Häll i köttfärsen. Stek i ca 10-15 minuter på låg-medium värme och rör runt regelbundet.

När köttfärsen börjar se klar ut, karva ut dina orangea paprikor så att de får ögon, näsa och huggtandsmun. Fyll botten av paprikorna med cheddarost och den färdiga köttfärsen. Grilla pumpapaprikorna i några minuter tills osten börjar smälta ut genom hålen. Hjälp, vad gott!

Två grillade monsterhamburgare på träskärbräda med ost som huggtänder, saltgurka som tunga och oliver på tandpetare som ögon

4. Grillad monsterhamburgare

Dessa söta monsterhamburgare är perfekt halloweenmat till både vuxna som barn!

Olja in grillgallret och sätt igång grillen. Grilla Halloweenhamburgarna på medium-hög värme i ca 4-5 minuter per sida med öppet lock. Värm upp bröden på grillen när burgarna börjar se klara ut.

För att förvandla burgarna till små gulliga monster, sätt i tandpetare med oliver som ögon, använd en bit saltgurka som tunga och gör huggtänder av ostskivor. Toppa med ketchup som blod.

Mmm, snacka om Halloweenhamburgare på högsta nivå!

Pumpasoppa med spindelnät av spritsad grädde och spindel av svarta oliver

5. Pumpasoppa med spindelnät

Wow, denna spindelinspirerade soppa vågar man till och med äta!

Sätt en kastrull på grillgallret (eller kokplattan om du har en gasolgrill och förutsatt att det är vindstilla). Smält smör. Lägg i en burk pumpapuré, två buljongtärningar, salt, peppar och 1 tsk ingefära. Rör runt och låt koka upp.

Vispa ihop grädde eller kokosgrädde och för över i en dressingflaska eller spritspåse. Spritsa soppan med grädden i form av ett spindelnät (ett tips är att använda en tandpetare för att göra de små strecken). Dekorera med några spindlar gjorda på svarta oliver. Mums!

Pumpapunch i Jack-O'-Lantern-målade glas med svarta sugrör

6. Pumpapunch

Givetvis måste man också ha lite läskiga Halloweendrinkar på Halloweenfesten! Vad sägs om denna färgrika pumpapunch med kanel?

Mixa äppeljuice, pumpapuré och kanel i en blender och häll sedan upp i en stor bålskål tillsammans med sprite. Lägg till alkohol om så önskas. Fukta kanten på glasen och doppa i socker som doppats i orange livsmedelsfärg.

Avsluta med att rita Jack-O’-Lantern-ansikten på samtliga glas med en svart tuschpenna. 

Wow, vad pampigt!

SE MER GRILLINSPIRATION