Recept – Grillade lammracks med rostade grönsaker och örtdressing

Recept av Sanna Ohlander, matkreatör
Lammracks är enkelt och lätt att tillaga på grillen. Krydda med salt och peppar. Grilla och låt sedan vila 10 minuter innan du skär upp. Servera med härligt rostade grönsaker och en kryddig örtdressing!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 30 min)

  • 1,5 kg lammracks
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 röda paprikor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 vitkålshuvud
  • Oliv- eller rapsolja att pensla med

Örtdressing:

  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk sherryvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • Nymald svartpeppar

Tillbehör: Citron

Såhär gör du

  1. Dela och kärna ur paprikorna. Skär i grova bitar. Lägg paprikor och körsbärstomater i en grillkorg. Ansa och skär vitkålen i 4 cm stora klyftor. Pensla grönsakerna med olja.
  2. Salta och peppra lammet. Lägg på het grill och grilla tills det är en fin yta runtom. Flytta sedan köttet till indirekt värme och grilla till 58°C. Ställ in grönsakerna bredvid lammet på indirekt värme. Grilla 10-15 minuter. Vänd vitkålen en till två gånger så klyftorna får fin färg på alla sidor.
  3. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila 10 minuter innan det skärs upp. Finhacka mynta och persilja. Blanda med honung, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Servera lammracks med grillade grönsaker, örtdressing och citron.

SE GRILLNINGEN IN ACTION PÅ BLUEGAZ Z5 GASOLGRILL

Grillar lammracks, körsbärstomater och vitkål på Bluegaz Z5.

SE FLER GRILLRECEPT