Recept – Grillad kladdkaka med mjölkchoklad och jordnötter

Recept av Sanna Ohlander, matkreatör
Om du ändå har grillen i gång varför inte blanda ihop ingredienserna till denna magiskt goda kladdkaka samtidigt? Medan ni äter middag blir kakan färdig på grillen! Sen är det bara att servera med grädde eller glass och bär. Mums!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 25 min)

  • 125 g smör
  • 300 g mjölkchoklad
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl jordnötter

Tillbehör: Jordnötter, mjölkchoklad, bär, glass, grädde

Så gör du

  1. Dela smör och 200 g choklad i mindre bitar. Smält smöret i en liten kastrull. Lägg i chokladbitarna och rör tills chokladen smält.
  2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl med finhackade jordnötter i en skål. Knäck i äggen och rör runt. Blanda i chokladsmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant ca 22-24 cm. Stick ner ca 10 bitar choklad i smeten och strö över lite jordnötter.
  3. Sätt på grillen och värm tills den är ca 175°C. Ställ formen på grillgallret och stäng locket. Baka ca 20-25 minuter. Kakan är färdig när mitten fortfarande är kladdig. Låt stå och svalna innan du skär upp bitar. Ju längre kakan står desto segare och godare blir den.

Servera kladdkakan med finhackade jordnötter, riven choklad, bär samt glass eller grädde.

Kladdkaka på grillen på Bluegaz Z6.

SE FLER GRILLRECEPT