Recept – Pavlova på grillen med hallon, mynta & grillad persika

Recept av Bluegaz
En helt magisk efterrätt som alla i sällskapet kommer älska! Medan ni äter middag så blir marängen klar på grillen, sedan är det bara att toppa med grädde och grillad frukt och kvällens höjdpunkt är klar. För att öka wow-faktorn ytterligare så kan du dessutom skryta med att detta är en helt vegansk pavlova!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 1 h)

 • 2 dl socker
 • 1 dl kikärtsspad
 • 1 tsk ättiksprit
 • 250 ml vegansk grädde, här användes Alpro whipping
 • 3 persikor att grilla

Toppings: Lemoncurd, grillade persikor, hallon
passionsfrukt, hallonsås, myntablad, florsocker

Så gör du

 1. Vispa upp kikärtsspadet så det blir vitt och fluffigt.
 2. Blanda ner strösockret lite i taget tills marängsmeten blir så pass fast att du kan vända skålen upp och ner utan att det rinner ut.
 3. Bre ut på en grillplancha med bakplåtspapper under.
 4. Placera på gasolgrillen och tänd endast de yttersta brännarna, värm tills den är ca 150°C. Låt stå i minst 1 h med stängt lock. Samma grader och tid gäller i ugnen. 
 5. Stäng av värmen och låt marängbotten svalna i ca 30 min, gärna längre.
 6. Dela persikorna och grilla dem snabbt på hög värme för att få till snygga grillränder. Lägg åt sidan.
 7. Toppa med lemoncurd, grädde, grillad persika, hallon, passionsfrukt, hallonsås (du mosar hallon enkelt med lite citron och socker) och pudra över florsocker innan du serverar den. Se stegen nedan.

SE NÄR VI GRILLAR VEGANSK PAVLOVA PÅ BLUEGAZ X1

GRILLAD VEGANSK PAVLOVA
Att servera en marängtårta efter grillningen garanterar succé. Barnsligt gott, och fint att vila ögonen på en härlig sommardag. Som en bonus är detta är en vegansk pavlova, så alla i sällskapet garanterat kan smaka och njuta tillsammans! Det som skiljer en vegansk pavlova är att äggvitorna ersätts med kikärtsspad, dvs. den vätska som kikärtorna ligger i. Du vispar upp vätskan precis som äggvitor och får en lika god botten som en icke-vegansk pavlova. För att göra detta till en helt vegansk marängtårta så använder du ett veganskt alternativ till grädde, i detta receptet använde vi Alpros vispgrädde som du hittar i de flesta större livsmedelsbutiker.

SE FLER GRILLRECEPT