Krämig oxfilépasta på stekhäll
Portioner: 4 | Tid: ca 40 min
Recept – Krämig oxfilépasta på stekhäll
Recept av The Real CG lagar mat, matkreatör
Skäm bort dig själv med en krämig oxfilépasta – en lyxig rätt som passar perfekt att göra på stekhällen. Här blandas mört oxkött med fyllig gräddsås och nykokt pasta.
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 40 min)
- 300 g oxfilé
- 500 g pasta
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- Torkade trattkantareller som lagts i vatten
- 3 dl grädde
- 1 sk dijonsenap
- 1 msk sjöpungsfond
- 2 msk soja
- 1 dl riven parmesanost
- Persilja
- Salt
- Peppar
- Olivolja eller smör
- Basilika
- Balsamvinäger
Så gör du
- Skär oxfilén i strimlor.
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Tänd gasolbrännaren och ställ in på högsta temperatur.
- Fräs svampen i olivolja eller smör tills den tappat vätska.
- Tillsätt lök och vitlök. Stek tills det blivit genomskinligt. Ställ åt sidan.
- Lägg på oxfilén. Stek tills den är genomstekt. Krydda med peppar.
- Lägg tillbaka svampen och löken.
- Häll på grädde, fond, dijonsenap, soja och parmesanost och rör runt. Sänk värmen till medeltemperatur och låt sjuda några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ihop oxfiléröran och pastan direkt på stekhällen på låg värme. Toppa med basilika, riven parmesanost och balsamico.
Servera!
Oxfilépasta blandas på Timsfors Stekhäll.
Oxfilépasta redo för servering.