Grillad fläskfilé balsamico med kantareller i tryffelsky
Portioner: 4 | Tid: ca 1 h
Recept – Grillad fläskfilé balsamico med kantareller i tryffelsky
Recept av Enkel mat hemma, matkreatör
Grillad fläskfilé som blir galet god i en marinad av balsamvinäger, vitlök och honung. Till detta en härlig mix av grillade kantareller, fläsk och äpple som fått bada i tryffelsky.
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 1 h)
- 600 g fläskfilé/fläskytterfilé
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl balsamvinäger
- 3 msk flytande honung
- 1/2 msk smör eller olja att steka i
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- Flingsalt och svartpeppar att strö över
- 200 g rimmat sidfläsk
- 1 syrligt äpple
- 200 g rensade kantareller
- 2 tsk tryffelolja
- 1 påse ruccola à 70 g
Så gör du
- Sätt ugnen på 175°.
- Skala och finhacka vitlök. Lägg i en kastrull och låt koka ihop med balsamvinäger, honung, salt och peppar i ca 3 minuter.
- Putsa fläskfilén fri från hinnor.
- Bryn fläskfilén runt om på ett stekbord eller panna på grillen i smör eller olja. Salta, peppra och pensla på lite sås.
- När köttet fått fin yta, för över det till en ugnssäker form och stek i ugn i ca 20-25 minuter tills innertemperaturen har nått ca 67°.
- Fintärna fläsk och äpple.
- Placera fläsk och kantareller på ett stekbord eller panna på grillen. Steks till det blir knaprigt och låt rinna av på papper. Blanda sedan ner äpple, tryffelolja och ruccola.
- Skiva upp fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelkantarellerna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Servera med potatisgratäng.