Recept – Grillad entrecôte med rostad potatis, morot och bearnaisesås

Recept av Fredde vid grillen, matkreatör
Här kombineras en saftig och smakrik entrecôte med krispigt rostad potatis och morötter tillsammans med en rejäl klick bearnaisesås. En klassisk rätt som passar lika bra till festliga tillfällen som till helgmiddagar.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 45 min)

  • 4 skivor entrecôte
  • 6 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • Olja
  • Ströbröd
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar

Så gör du

  1. Ta upp köttet så det blir rumstempererat innan det skall grillas.
  2. Salta och låt dra in.
  3. Klyfta potatis och morötter. Hacka upp en gul lök.
  4. Blanda runt potatisen och morötterna i en bunke med lite goda kryddor som du gillar samt lite olja och ströbröd.
  5. Placera en gjutjärnspanna på grillen och lägg i en redig klick smör.
  6. Häll i blandningen från bunken och grilla på medelhög värme tills det fått fin färg och mjuknat.
  7. Lägg köttet på grillen och grilla tills det fått fin yta. Sänk sedan värmen och grilla tills det nått en innertemperatur på 54-56º.
  8. Lägg upp och servera med grillad tomat och bearnaisesås. Toppa med hackad salladslök.

Entrecôte, tomater, potatis och morötter grillas på Bluegaz X1 Gasolgrill.

Entrecôte grillas på sizzle burner.

SE FLER GRILLRECEPT