Recept – Grillad makrill i folie med dillkokt färskpotatis och grillad morot med vitlökssmör

Recept av Natalie Wilhelmsson, matkreatör
Grillad makrill hör väl sommaren till, här i folie på grill med smak av citron, vitlök, smör och dill. Ljuvligt ihop med nykokta färskpotatisar och grillade morötter med vitlökssmör.

Ingredienser – 2-3 portioner (tid: ca 45 min)

    Makrill:

  • 2 makrillar
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör
  • Dill
  • Salt
  • Peppar
  • Purjolök
    Vitlökssmör:

  • 100 g smör
  • 1 stor vitlyftsklyfta, riven
  • 1 stor knippe persilja, finhackad
  • Salt
  • Lite citronsaft
    Tillbehör:

  • 1 knippe morötter
  • Nypotatis

Så gör du

  1. Börja med att rensa och filéa fiskarna.
  2. Lägg fiskarna på varsitt folieark och stoppa dem med smör, citron, purjolök, dill, salt och peppar. Forma till paket men lämna en liten öppning.
  3. Tänd grillen och låt komma upp i 200º.
  4. Under tiden grillen blir varm mosar du ihop ingredienserna till vitlökssmöret i en liten skål, sköljer morötterna och kokar upp lite färskpotatis med dill.
  5. Lägg fiskpaketen och morötterna på grillen.
  6. När morötterna fått fin yta, packa in dem i folie och kladda på massor av vitlökssmör. Låt morötterna ligga och gotta till sig på indirekt värme efter ca 3-4 minuter på vardera sida.
  7. Fiskarna är klara efter ca 15 minuter när de nått en innertemperatur på 42º.

Morötter och makrill i folie grillas på Bluegaz Z1 Gasolgrill.

Grillade morötter i folie med vitlökssmör.

SE FLER GRILLRECEPT