Grillad makrill med dillkokt färskpotatis och grillad morot med vitlökssmör
Portioner: 2-3 | Tid: ca 45 min
Recept – Grillad makrill i folie med dillkokt färskpotatis och grillad morot med vitlökssmör
Recept av Natalie Wilhelmsson, matkreatör
Grillad makrill hör väl sommaren till, här i folie på grill med smak av citron, vitlök, smör och dill. Ljuvligt ihop med nykokta färskpotatisar och grillade morötter med vitlökssmör.
Ingredienser – 2-3 portioner (tid: ca 45 min)
- Makrill:
- 2 makrillar
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- Smör
- Dill
- Salt
- Peppar
- Purjolök
- Vitlökssmör:
- 100 g smör
- 1 stor vitlyftsklyfta, riven
- 1 stor knippe persilja, finhackad
- Salt
- Lite citronsaft
- Tillbehör:
- 1 knippe morötter
- Nypotatis
Så gör du
- Börja med att rensa och filéa fiskarna.
- Lägg fiskarna på varsitt folieark och stoppa dem med smör, citron, purjolök, dill, salt och peppar. Forma till paket men lämna en liten öppning.
- Tänd grillen och låt komma upp i 200º.
- Under tiden grillen blir varm mosar du ihop ingredienserna till vitlökssmöret i en liten skål, sköljer morötterna och kokar upp lite färskpotatis med dill.
- Lägg fiskpaketen och morötterna på grillen.
- När morötterna fått fin yta, packa in dem i folie och kladda på massor av vitlökssmör. Låt morötterna ligga och gotta till sig på indirekt värme efter ca 3-4 minuter på vardera sida.
- Fiskarna är klara efter ca 15 minuter när de nått en innertemperatur på 42º.
Morötter och makrill i folie grillas på Bluegaz Z1 Gasolgrill.
Grillade morötter i folie med vitlökssmör.