Recept – Färgglad kycklingwok med nudlar

Recept av Matbymonica, matkreatör
Här förenas saftig kyckling med nudlar och färgglada grönsaker i en härlig wok som du enkelt gör på stekhällen.

Ingredienser – 4-6 portioner (tid: 45 min)

    Wok:

  • 750 g nudlar
  • 1 buljongtärning av grönsak
  • 2 msk sesamolja
  • 700 g kycklinginnerfilé
  • 1 burk minimajs
  • 1 hel röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 broccoli
  • 1/2 spansk peppar
  • 1/2 kruka koriander (frivilligt)
  • Olja till woken
    Woksås:

  • 1 dl ljus soya
  • 1/2 dl ostronsås
  • 1/2 dl fisksås
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära

Så gör du

  1. Koka nudlarna med buljongen enligt anvisningarna. Häll av nudlarna och häll i sesamolja och rör om.
  2. Blanda samman ingredienserna till woksåsen. Låt stå och dra under tiden du förbereder kycklingen och grönsakerna.
  3. Dela kycklingen i mindre bitar. Tärna paprika och dela på minimajsen. Strimla rödlöken. Dela broccolin i mindre buketter. Skär chilin i tunna skivor.
  4. Värm upp stekhällen och häll på lite olja.
  5. Börja med att steka kycklingen med ca 2 matskedar av såsen tills kycklingen är genomstekt. Lägg på grönsakerna och woka med ca 3 matskedar av såsen i cirka 5 minuter.
  6. Häll sedan på nudlarna och resten av såsen. Blanda samman woken och woka i ca 3-5 min till.
  7. Avsluta med chilin och strö på koriander. 

Servera med extra chili och hackade jordnötter. 

Lagar kycklingwok med nudlar och grönsaker på Timsfors Stekhäll 70 cm.

Färdigstekt kycklingwok på Timsfors Stekhäll 70 cm.

SE FLER GRILLRECEPT