Grillad pavlova
Portioner: 4 | Tid: ca 1 h
Portioner: 4 | Tid: ca 1 h
Recept av Bluegaz
En helt magisk efterrätt som alla i sällskapet kommer älska! Medan ni äter middag så blir marängen klar på grillen, sedan är det bara att toppa med grädde och grillad frukt och kvällens höjdpunkt är klar. För att öka wow-faktorn ytterligare så kan du dessutom skryta med att detta är en helt vegansk pavlova!
Toppings: Lemoncurd, grillade persikor, hallon
passionsfrukt, hallonsås, myntablad, florsocker
GRILLAD VEGANSK PAVLOVA
Att servera en marängtårta efter grillningen garanterar succé. Barnsligt gott, och fint att vila ögonen på en härlig sommardag. Som en bonus är detta är en vegansk pavlova, så alla i sällskapet garanterat kan smaka och njuta tillsammans! Det som skiljer en vegansk pavlova är att äggvitorna ersätts med kikärtsspad, dvs. den vätska som kikärtorna ligger i. Du vispar upp vätskan precis som äggvitor och får en lika god botten som en icke-vegansk pavlova. För att göra detta till en helt vegansk marängtårta så använder du ett veganskt alternativ till grädde, i detta receptet använde vi Alpros vispgrädde som du hittar i de flesta större livsmedelsbutiker.
Bluegaz.se använder egna cookies och tredjepartscookies för att tillhandahålla nödvändig webbplatsfunktionalitet, förbättra din användarupplevelse och analysera trafik. Genom att acceptera bekräftar du att du godkänner vår integritetspolicy och användning av cookies. Du kan styra användningen av cookies i din webbläsares inställningar samt närsomhelst ändra ditt samtycke av cookies under “hantera samtycke”. Läs mer i vår integritetspolicy.