Grillade halloumi- och grönsaksspett med chimichurri
Portioner: 4 | Tid: ca 45 min
Recept – Grillade halloumi- och grönsaksspett med chimichurri
Recept av Sanna Ohlander, matkreatör
Servera dessa underbart goda och färgrika grönsaksspett med härligt mjukt grillad halloumi i rostade tortillabröd. Toppa med den kryddiga argentiska dressingen chimichurri och hugg in!
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 45 min)
- 2 paket halloumi
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 squash
- 200 g champinjoner
- 2 rödlökar
Chimichurri: - 1 kruka persilja
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 röd chili
- 1 1/2 dl olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- Skal från en citron
Tillbehör: Tortillabröd
Så gör du
OBS: Använder du träspett behöver dessa först ligga i vatten ca 30 min.
- Skiva paprikorna i 2 cm bitar. Skär squash i 1/2 cm tjocka skivor. Klyfta rödlökarna. Om svamparna är stora dela på mitten. Varva paprika, squash, rödlök och svamp på spetten. Pensla med olja. Salta och peppra. Dela halloumi i fyra avlånga bitar. Trä på spett. Pensla med olja.
- Finhacka persilja och chili. Blanda i en skål tillsammans med pressad vitlök och skalet från citronen. Rör i olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt grillreglagen på medelvärme. Lägg på spetten och grilla tills halloumin och grönsakerna fått färg och blivit mjuka. Pensla med lite av chimichurrin. Höj värmen och grilla ca 5 minuter till runt om. Pensla tortillabröden med lite olja. Grilla 1 minut per sida.
Servera halloumi- och grönsaksspetten med tortillabröd och chimichurri.
SE GRILLNINGEN IN ACTION PÅ BLUEGAZ Z1 GASOLGRILL
Grillar grönsaksspett med halloumi på Bluegaz Z1.