Vegansk pavlova med hallon, mynta & grillad persika

Recept – Pavlova på grillen med hallon, mynta & grillad persika

Recept av Bluegaz
En helt magisk efterrätt som alla i sällskapet kommer älska! Medan ni äter middag så blir marängen klar på grillen, sedan är det bara att toppa med grädde och grillad frukt och kvällens höjdpunkt är klar. För att öka wow-faktorn ytterligare så kan du dessutom skryta med att detta är en helt vegansk pavlova!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 1 h)

  • 2 dl socker
  • 1 dl kikärtsspad
  • 1 tsk ättiksprit
  • 250 ml vegansk grädde, här användes Alpro whipping
  • 3 persikor att grilla

Toppings: Lemoncurd, grillade persikor, hallon
passionsfrukt, hallonsås, myntablad, florsocker

Så gör du

  1. Vispa upp kikärtsspadet så det blir vitt och fluffigt.
  2. Blanda ner strösockret lite i taget tills marängsmeten blir så pass fast att du kan vända skålen upp och ner utan att det rinner ut.
  3. Bre ut på en grillplancha med bakplåtspapper under.
  4. Placera på gasolgrillen och tänd endast de yttersta brännarna, värm tills den är ca 150°C. Låt stå i minst 1 h med stängt lock. Samma grader och tid gäller i ugnen. 
  5. Stäng av värmen och låt marängbotten svalna i ca 30 min, gärna längre.
  6. Dela persikorna och grilla dem snabbt på hög värme för att få till snygga grillränder. Lägg åt sidan.
  7. Toppa med lemoncurd, grädde, grillad persika, hallon, passionsfrukt, hallonsås (du mosar hallon enkelt med lite citron och socker) och pudra över florsocker innan du serverar den. Se stegen nedan.
Hand som vispar maräng till vegansk pavlova
Vegansk pavlova grillas i gasolgrillen på en plancha
Vegansk pavlova med lemoncurd på ett bord
Vegansk pavlova med grillade persikor på ett bord
Vegansk pavlova med grillad persika, hallon och passionsfrukt
Vegansk pavlova med hallon, mynta & grillad persika

SE NÄR VI GRILLAR VEGANSK PAVLOVA PÅ BLUEGAZ X1

Vad är pavlova?

Pavlova är en lätt och luftig dessert som består av en marängbas med krispig yta och mjuk, seg insida, ofta toppad med vispad grädde och färska frukter eller bär. Den är uppkallad efter den ryska ballerinan Anna Pavlova och är särskilt populär i Australien och Nya Zeeland, men uppskattas över hela världen.

Pavlova är känd för sin kontrasterande textur – krispig maräng möter mjuk grädde och saftiga bär – vilket gör den både vacker och god som dessert vid festliga tillfällen.

SE FLER GRILLRECEPT