Recept – Krämig oxfilépasta på stekhäll

Recept av The Real CG lagar mat, matkreatör
Skäm bort dig själv med en krämig oxfilépasta – en lyxig rätt som passar perfekt att göra på stekhällen. Här blandas mört oxkött med fyllig gräddsås och nykokt pasta.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 40 min)

  • 300 g oxfilé
  • 500 g pasta
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • Torkade trattkantareller som lagts i vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 sk dijonsenap
  • 1 msk sjöpungsfond
  • 2 msk soja
  • 1 dl riven parmesanost
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja eller smör
  • Basilika
  • Balsamvinäger

Så gör du

  1. Skär oxfilén i strimlor.
  2. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  3. Tänd gasolbrännaren och ställ in på högsta temperatur.
  4. Fräs svampen i olivolja eller smör tills den tappat vätska.
  5. Tillsätt lök och vitlök. Stek tills det blivit genomskinligt. Ställ åt sidan.
  6. Lägg på oxfilén. Stek tills den är genomstekt. Krydda med peppar.
  7. Lägg tillbaka svampen och löken. 
  8. Häll på grädde, fond, dijonsenap, soja och parmesanost och rör runt. Sänk värmen till medeltemperatur och låt sjuda några minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Blanda ihop oxfiléröran och pastan direkt på stekhällen på låg värme. Toppa med basilika, riven parmesanost och balsamico.

Servera!

Oxfilépasta blandas på Timsfors Stekhäll.

Oxfilépasta redo för servering.

SE FLER GRILLRECEPT