 
						
					Recept – Grillad fläskkarré med hemmagjord coleslaw
Recept av Enkel mat hemma, matkreatör
Grillad fläskkarré är en klassiker som är både prisvärd och god. Här serverad med smarrig potatisgratäng och en hemmagjord coleslaw med smak av majonnäs och senap.
Ingredienser – 5-6 portioner (tid: ca 45 min)
- Fläskkarré:
- 600 g fläskkarré
- 1/2 flaska grillolja/marinad allround
- Coleslaw:
- 1/2 spetskål
- 3 stora morötter
- 1 liten rödlök
 
- 1 tsk olivolja
 
- 200 g Philadelphiaost
 
- 1 dl majonnäs
 
- 1-2 tsk dijonsenap
 
- Salt & peppar
 
- Potatisgratäng:
- 800 g Peka potatisgratäng
- Riven västerbottenost
Så gör du
- Blanda fläskkarré och olja/marinad i en skål eller plastpåse. Låt ligga medan du förbereder resten.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Strimla kål och morötter, skiva eller hacka rödlök.
- Blanda Philadelphiaost, majonnäs, olivolja och dijonsenap i en skål. Blanda sedan ned strimlad lök, kål och morötter. Krydda med salt och peppar.
- Lägg potatisgratäng i en form och strö över riven ost.
- Sätt in formen i ugnen enligt angiven tid på förpackningen, eller tills osten fått färg.
- Grilla fläskkarré först på hög värme för att få färg, sedan på lägre värme för att bli genomgrillat (detta tar cirka 10-15 minuter beroende på grillvärmen).
- Tunnare kotletter kan med fördel läggas åt sidan, alternativt på värmehyllan i grillen medan de tjockare kotletterna blir klara.
Servera kotletterna med potatisgratängen och coleslawen.
Vad är fläskkarre?
Fläskkarré är en saftig och smakrik styckningsdetalj som kommer från den främre delen av grisens rygg, närmare bestämt mellan nacken och kotlettraden. Karrén är välmarmorerad med fett, vilket gör den extra mör och smakfull när den tillagas. Det smälta fettet ger köttet en härlig saftighet och en djup, rund smak som uppskattas av både hemmakockar och grillmästare. Fläskkarré passar utmärkt att grilla i skivor, hel som stek eller trådas till pulled pork – och den blir alltid bäst när den tillagas långsamt så att köttets naturliga smak och fett får komma till sin rätt.
 
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                      