Recept – Grillad fläskkarré med hemmagjord coleslaw

Recept av Enkel mat hemma, matkreatör
Grillad fläskkarré är en klassiker som är både prisvärd och god. Här serverad med smarrig potatisgratäng och en hemmagjord coleslaw med smak av majonnäs och senap.

Ingredienser – 5-6 portioner (tid: ca 45 min)

    Fläskkarré:

  • 600 g nötkött
  • 1/2 flaska grillolja/marinad allround
    Coleslaw:

  • 1/2 spetskål
  • 3 stora morötter
  • 1 liten rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • Salt & peppar
    Potatisgratäng:

  • 800 g Peka potatisgratäng
  • Riven västerbottenost

Så gör du

  1. Blanda fläskkarré och olja/marinad i en skål eller plastpåse. Låt ligga medan du förbereder resten.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Strimla kål och morötter, skiva eller hacka rödlök.
  4. Blanda Philadelphiaost, majonnäs, olivolja och dijonsenap i en skål. Blanda sedan ned strimlad lök, kål och morötter. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg potatisgratäng i en form och strö över riven ost.
  6. Sätt in formen i ugnen enligt angiven tid på förpackningen, eller tills osten fått färg.
  7. Grilla fläskkarré först på hög värme för att få färg, sedan på lägre värme för att bli genomgrillat (detta tar cirka 10-15 minuter beroende på grillvärmen).
  8. Tunnare kotletter kan med fördel läggas åt sidan, alternativt på värmehyllan i grillen medan de tjockare kotletterna blir klara.

Servera kotletterna med potatisgratängen och coleslawen.

SE FLER GRILLRECEPT