Recept

KRYDDIGA GRILLSPETT

Grillspett med purjolök och grillad salladskål

DU BEHÖVER:

  • 500 g bacon
  • 100 ml sojasås
  • 75 ml sweet chili-sås
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 knippe vårlök eller purjolök
  • 2 tsk valfri bbq-rub
  • Salladskål
  • Olivolja
  • Salt och peppar

GÖR SÅHÄR (tid: ca 30 min):

  1. Skär vitlök och bacon i stora skivor.
  2. Till din marinad blandar du ihop sojasås, sweet chili-sås, bbq-rub och vitlöksskivorna i en skål. Lägg baconen i marinaden och låt stå helst 24 h timmar i kylen.
  3. När det är dags att grilla sätter du igång grillen och stänger ner locket.
  4. Skär rödlöken i fyra delar och finhacka vårlöken/purjolöken.
  5. Trä baconskivorna på grillspetten tillsammans med några klyftor rödlök.
  6. När grillen har nått 220 grader, lägg på grillspetten och vrid ner temperaturen till ungefär 200 grader. Stäng locket.
  7. Vänd regelbundet på grillspetten och stäng locket direkt efter.
  8. Grillspetten är klara efter efter ca 10-15 minuter.
  9. Skär salladskålen i 4 delar och pensla på lite av marinaden.
  10. Grilla salladskålen tills de får en snygg yta.
  11. Strö över den hackade vårlöken/purjolöken på grillspetten.
  12. Färdigt att servera.