Recept – Grillad tonfisk med asiatisk coleslaw

Recept av Sanna Ohlander, matkreatör
Ett gott och enkelt sätt att laga till fisk på grillen. Sesamfrö och wasabi ger en härlig asiatisk touch. Se till att du väljer en MSC-fiskad tonfisk. Finns både som fryst och färsk i fiskdisken i välsorterade butiker.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 20 min)

  • 4 skivor färsk tonfisk (eller fryst tinad)
  • 1 citron
  • 200 g ostronskivling
  • 200 g vitkål
  • 1 fänkål
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 2 dl majonnäs
  • 2-3 tsk wasabipaste
  • Vita och svarta sesamfrö (rosta gärna några till serveringen)
  • Oliv- eller rapsolja

Såhär gör du

  1. Riv vitkål och fänkål i tunna strimlor. Finhacka salladslöken. Blanda en dressing på sesamolja, rapsolja, honung, pressad vitlök, saft från lime och 1 tsk wasabipaste. Blanda med de strimlade grönsakerna. Blanda majonnäsen med 1-2 tsk wasabipaste.
  2. Trä ostronskivlingarna på spett. Pensla med olja. Pressa citron över tonfisken. Pensla med olja och avsluta med att strö sesamfrö runt.
  3. Sätt grillreglagen på högsta läge under stekplattan och låt den bli riktigt het. Sätt grillreglagen under gallret på medelvärme. Börja med att lägga spetten med svamp på grillgallret. Grilla 2-3 minuter per sida eller tills de fått fin färg. Lägg tonfisken på stekplattan. Ca 1 minut per sida sedan är tonfisken klar. Den ska vara rå inuti annars blir den torr.

Servera tonfisken med asiatisk coleslaw och grillade svampspett. Toppa med wasabimajonnäs och rostade sesamfrön. Gott till är också kokt ris.

SE GRILLNINGEN IN ACTION PÅ BLUEGAZ Z1 GASOLGRILL

Grillad tonfisk med svampspett på Bluegaz Z1.

SE FLER GRILLRECEPT