Recept
BEER CHICKEN MED POTATIS OCH PAPRIKA

DU BEHÖVER:
- 1 hel kyckling
- Valfri öl
- 2 rödlökar
- 3 vitlöksklyftor
- Färsk timjan och salvia
- Valfri bbq-rub
- 1 selleri
- 1 paprika
- 1 knippe vårlök
- Olivolja
- 500 g potatis
- Parmesan och pinjenötter
GÖR SÅHÄR:
- Skala och hacka 1 rödlök samt hälften av vitlöken. Hacka även timjan och salvian.
- Ta fram en kycklinghållare.
- Lägg över löken tillsammans med kryddorna i kycklingshållarens behållare.
- Fyll behållaren med öl upp till kanten.
- Sätt igång grillen. Du vill komma upp i en temperatur kring 180 grader.
- Smörj kycklingen lätt med olivolja och gnugga därefter in den med bbq-rub.
- Placera kycklingen upprätt och låt den glida ner längs brickans behållare.
- Lägg en rödlök i översta öppningen på kycklingen för att stänga till kycklingen. Det är viktigt att det är helt igentäppt så att ölen kan ånga igenom så mycket som möjligt.
- Placera kycklinghållaren med kycklingen i mitten på grillgallret. Låt grilla i cirka 45 minuter.
- Ungefär 10-15 minuter innan kycklingen är klar kan du sätta igång med sidorätten.
- Sätt igång kokplattan på hög värme (om du inte har en kokplatta kan du ta det på spisen istället).
- Placera någon form av stekpanna på plattan (t.ex. rekommenderar vi Bluegaz Grill Topper) och häll i lite olivolja.
- Skär potatisen i lagom stora bitar och lägg i stekpannan. Låt steka i ca 5 minuter.
- När potatisen har stekt i 5 minuter kan du lägga i den hackade paprikan och låta det steka i ytterligare 5 minuter.
- Sänk värmen på plattan och lägg i vårlöken och vitlöken.
- Låt steka cirka 5 minuter till.
- Servera tillsammans med valfria örter, parmesanost och pinjenötter.