Recept

BEER CHICKEN MED POTATIS OCH PAPRIKA

Beer chicken ovanpå kycklinghållare

DU BEHÖVER:

  • 1 hel kyckling
  • Valfri öl
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • Färsk timjan och salvia
  • Valfri bbq-rub
  • 1 selleri
  • 1 paprika
  • 1 knippe vårlök
  • Olivolja
  • 500 g potatis
  • Parmesan och pinjenötter

GÖR SÅHÄR:

  1. Skala och hacka 1 rödlök samt hälften av vitlöken. Hacka även timjan och salvian.
  2. Ta fram en kycklinghållare.
  3. Lägg över löken tillsammans med kryddorna i kycklingshållarens behållare.
  4. Fyll behållaren med öl upp till kanten.
  5. Sätt igång grillen. Du vill komma upp i en temperatur kring 180 grader.
  6. Smörj kycklingen lätt med olivolja och gnugga därefter in den med bbq-rub.
  7. Placera kycklingen upprätt och låt den glida ner längs brickans behållare.
  8. Lägg en rödlök i översta öppningen på kycklingen för att stänga till kycklingen. Det är viktigt att det är helt igentäppt så att ölen kan ånga igenom så mycket som möjligt.
  9. Placera kycklinghållaren med kycklingen i mitten på grillgallret. Låt grilla i cirka 45 minuter.
  10. Ungefär 10-15 minuter innan kycklingen är klar kan du sätta igång med sidorätten.
  11. Sätt igång kokplattan på hög värme (om du inte har en kokplatta kan du ta det på spisen istället).
  12. Placera någon form av stekpanna på plattan (t.ex. rekommenderar vi Bluegaz Grill Topper) och häll i lite olivolja.
  13. Skär potatisen i lagom stora bitar och lägg i stekpannan. Låt steka i ca 5 minuter.
  14. När potatisen har stekt i 5 minuter kan du lägga i den hackade paprikan och låta det steka i ytterligare 5 minuter.
  15. Sänk värmen på plattan och lägg i vårlöken och vitlöken.
  16. Låt steka cirka 5 minuter till.
  17. Servera tillsammans med valfria örter, parmesanost och pinjenötter.