Recept
PAELLA VALENCIANA

DU BEHÖVER:
- 500 g kyckling
- 200 g haricots verts
- 125 g vita bönor
- 4 kronärtskockor
- 4 tomater
- 1 röd paprika
- 150 g olivolja
- 400 g ris
- 1 tsk paprikapulver
- Vatten
- Salt
- Saffran
GÖR SÅHÄR:
- Koka upp vatten i en kastrull.
- Skär kycklingen i mindre bitar. Skär paprikan i avlånga bitar.
- Sätt igång paellapannan på hög värme. Häll i lite olivolja.
- Lägg i paprikan och stek tills den är genomstekt, lägg den sen åt sidan.
- Lägg därefter i kycklingen och stek på hög värme.
- När köttet är gyllenebrunt, lägg i tomatskivorna och stek lätt.
- Lägg i paprikan igen och häll därefter direkt i det upphettade vattnet från kastrullen. Vattnet ska vara nästan upp till kanten på paellapannan.
- Krydda med paprikapulver, salt och saffran samt lägg i haricots vertsen, de vita bönorna och kronärtskockorna.
- Låt sjuda på låg värme i 20 minuter.
- Häll i det okokta riset och sprid ut det jämnt i paellapannan. Häll i mer hett vatten vid behov.
- Låt koka och sjuda 15 minuter till riset är torrt. Lägg till mer salt vid behov.
- Låt vila några minuter.
- Färdigt att servera.