Recept

PAELLA VALENCIANA

Paella Valenciana i paellapanna

DU BEHÖVER:

  • 500 g kyckling
  • 200 g haricots verts
  • 125 g vita bönor
  • 4 kronärtskockor
  • 4 tomater
  • 1 röd paprika
  • 150 g olivolja
  • 400 g ris
  • 1 tsk paprikapulver
  • Vatten
  • Salt
  • Saffran

GÖR SÅHÄR:

  1. Koka upp vatten i en kastrull.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Skär paprikan i avlånga bitar.
  3. Sätt igång paellapannan på hög värme. Häll i lite olivolja.
  4. Lägg i paprikan och stek tills den är genomstekt, lägg den sen åt sidan.
  5. Lägg därefter i kycklingen och stek på hög värme.
  6. När köttet är gyllenebrunt, lägg i tomatskivorna och stek lätt. 
  7. Lägg i paprikan igen och häll därefter direkt i det upphettade vattnet från kastrullen. Vattnet ska vara nästan upp till kanten på paellapannan.
  8. Krydda med paprikapulver, salt och saffran samt lägg i haricots vertsen, de vita bönorna och kronärtskockorna. 
  9. Låt sjuda på låg värme i 20 minuter. 
  10. Häll i det okokta riset och sprid ut det jämnt i paellapannan. Häll i mer hett vatten vid behov.
  11. Låt koka och sjuda 15 minuter till riset är torrt. Lägg till mer salt vid behov.
  12. Låt vila några minuter.
  13. Färdigt att servera.