12 roliga grilltillbehör för en lyckad grillning

Man iklädd Höfats Grillförkläde serverar grillad mat från bricka under grillfest

Trött på att grilla samma tråkiga hamburgare varje gång? Oroa dig inte! I denna guide delar vi med oss av tolv roliga grilltillbehör som hjälper dig komma ur din rutin och få en mer varierad grillning! Vi har listat allt från enkla grilltillbehör som grillpensel och förkläde till mer avancerade tillbehör som rotisserier och röklådor. Oavsett om du är amatörgrillare eller bbq-proffs är vi säkra på att du kommer att hitta något nytt och spännande att lägga till i just din verktygslåda!

 1. Wokpanna

  Woka loss på grillen! Ibland kan det vara svårt att generera den höga värme som krävs för en riktig lyckad wok. Med en wokpanna till grillen är detta inte längre ett bekymmer! Många kockar runt om i världen wokar maten på grillen tack vare de höga temperaturer som grillen kan generera. Vår snygga wokpanna i polerat stål är 40 cm bred, har två handtag och kan användas på alla typer av grillar.

  Wokpanna i rostfritt stål fylld med wok bestående av grönsaker och bönor

 2. Grillförkläde

  Känn dig som den ultimata grillmästaren med ett riktigt snyggt och praktiskt grillförkläde! Visst, ett förkläde skyddar dina kläder mot stänk och spill men det är inte det viktiga om du frågar oss. Den största fördelen är att det får dig att se ut som någon som vet vad den sysslar med vid grillen, något vi verkligen inte tackar nej till! Placera tillbehör som grilltång, grillspade, kökshandduk och andra fiffiga gadgets i fickorna för en extra proffsig bbq-look!

  Man iklädd Höfats Grillförkläde och vinglas i handen grillar på Cone Kolgrill

 3. Grillhalster

  Rädda fisken med ett grillhalster! De som testat att grilla fisk vet att det kan vara en utmaning. När köttet blir mört och fisken ska vändas har den en tendens att gå sönder och och ramla ner mellan grillgallret. Ovanpå detta fastnar fiskrester gärna på grillgallret och bränner fast. Med ett grillhalster är detta ett minne blott! Halstret ser till att stänga inne maten och hålla den på plats samtidigt som handtaget gör det enkelt att flippa och vända. Dessutom ger grillhalstret riktigt snygga grillränder.

  Fornetto Grillhalster med mat ligger på grillen

 4. GrillGrates

  Vill du ta examen i grillning? Gör då som mästerskapskockarna i USA och få ultimat kontroll över grillningen med GrillGrates! GrillGrates är paneler som placeras ovanpå eller istället för dina vanliga grillgaller för att säkerställa en mer kontrollerad grillning. Den patenterade designen med uppresta spår eliminerar risken för att maten blir ojämnt grillad, torr och bränns vid. Istället kan du imponera på dina middagsgäster med jämna och saftiga resultat på grillproffs-nivå!

  Lyfter upp köttbit med perfekta GrillGrates-grillränder med GrillGrate Grillspade & grillgaffel

 5. Kycklinghållare

  Är du en riktig ölälskare? Ta det till en ny nivå genom att grilla den berömda rätten Beer Can Chicken! Med detta roliga grillrecept placeras en hel kyckling ovanpå en s.k. kycklinghållare vilken fylls på med öl. Under grillningen avger ölen långsamt ångor vilket hjälper möra kycklingen och skapa massor av saftighet och smak. Om du är ett fan av öl (eller kyckling för den delen) är detta grillställ ett måste!

  Grilltips - 12 roliga grilltillbehör för en lyckad grillning - Wokpanna

 6. Grillpensel

  Med en praktisk grillpensel blir grillmiddagen snabbt ett mästerverk! Investera i detta smarta grilltillbehör och applicera din favoritmarinad eller grillglaze utan att oroa dig över kladd och spill. Denna stilrena grillpensel i silikon har ett extra långt handtag samt en ögla för enkel upphängning.

  Penslar kött med Fornetto Grillpensel silikon

 7. Grillpanna

  Känn dig som den ultimata stekaren med en grillpanna! Detta roliga grilltillbehör är perfekt för att steka allt från ägg och bacon till pannkakor, pizza och mycket mer direkt på grillen. En stekplatta eller plancha funkar precis lika bra som på spisen inomhus men nu med fördelen att du kan njuta av det härliga vädret samtidigt, vilken vardagslyx!

  Grillad pizza på Grillpanna gjutjärn 43 cm, toppas med mozzarella och basilika

 8. Röklåda

  Har du ingen smokergrill? Inga problem! Med en röklåda till grillen kan du få till den där karakteristiskt rökiga smaken på köttet oavsett vilken grill du har! Bara blötlägg träspån av valfri smak, lägg dem i röklådan, placera lådan på grillgallret, tänd på och vänta till det börjar ryka. Därefter är det fritt fram att börja grilla! Experimentera med smaker som äpple, whiskey och körsbär och njut av underbart rökig mat.

  Röklåda fylld med träspån ovanpå svart träbord

 9. Grillform

  Gör långkok på grillen med en grillform! Med en långpanna till grillen kan du baka, gratinera och marinera utan att behöva stöka till i köket. Släng ihop en mumsig lasagne eller varför inte en härligt grillad kladdkaka? Snacka om gott! Denna grillform med silikonlock rymmer upp till fyra liter och är perfekt för långkok.

  Fornetto Grillform med lock fylld med lasagne ovanpå duk

 10. Rotisserie

  Ta det chill med lite långtidsgrill(ning)! Om du är på jakt efter riktigt gott grillat kött finns det få saker som slår slow and slow barbecue. Ett rotisserie är perfekt för denna grillteknik eftersom det gör att köttet kommer högre upp, något som i sin tur tillåter mer luft att cirkulera undertill för optimal värmespridning. Grilla med fördel en hel kyckling, lammstek eller kebab i flera timmar och njut sen av oerhört saftigt och smakrikt kött!

  Bluegaz Z1 Gasolgrill med rotisserie

 11. Saltsten

  En saltsten från Himalaya är den besvarade bönen för saltälskare! Salstenar har blivit väldigt populära hos grillentusiaster och fungerar som en klassisk stekplatta. Skillnaden är att man tillsätter en naturlig smak av salt som fördelas jämnt över hela maten. Sätt grillen på låg värme, placera saltstenen på grillgallret och låt den sakta värmas upp. Fyll därefter på med det som ska grillas. Resultatet blir en oerhört god matbit med naturlig sälta. Ditt saltkar kan slänga sig i väggen!

  Stor bit kött ligger på himalayanskt saltstensblock ovanpå en skärbricka i trä

 12. Grillkorg

  Ingen mer sorg med en grillkorg! Med en grillkorg slipper du äntligen se dina stackars små grönsaker och köttbitar ramla ner mellan grillgallret. En grillkorg håller maten samlad på ett ställe och ser till att den inte går sönder eller försöker rymma. Det är därför det perfekta grilltillbehöret för mindre bitar livsmedel som till exempel olika grönsaker, skaldjur, bacon, potatis och mycket mer.

  Två Fornetto grillkorgar med babytomater på Bluegaz Z5 Gasolgrill

Se Bluegaz grilltillbehör.