Därför behöver du ett grillöverdrag – 4 anledningar

Bluegaz Z1 Gasolgrill på terrass täckt med grillöverdrag

Om du vill att din grill ska hålla en lång tid bör du definitivt se till att använda ett grillöverdrag under de perioder då du inte använder den. Ett grillskydd förlänger din grills livstid och ser till att den inte tappar i kvalitet och utseende. Läs mer om hur under fördelarna listade nedan.

 1. Grillöverdrag skyddar mot rost

  Att använda ett grillskydd är bland de bästa du kan göra för att undvika rost på din grill. Rost är den orange-bruna missfärgning på metall som kan byggas upp när järn korroderar (dvs. rostar). På en grill kan detta uppstå när fukt från väderfaktorer såsom regn, snö och hagel angriper grillens yttre och inre delar. Detta gäller även rostfria grillar eftersom dessa aldrig är 100 % rostbeständiga. Med ett bra överdrag som är vattenresistent är din grill skyddad mot fukt.

 2. Grillöverdrag skyddar mot smuts

  Ett grillöverdrag ser även till att hålla din grill snygg och prydlig när du inte använder den. På detta viset slipper du rengöra grillens externa ytor lika ofta. Grillöverdraget skyddar också grillens insida från att få in smuts såsom löv och damm samt insekter och kryp som gärna tar sig in och bygger bo.

 3. Grillöverdrag skyddar mot solblekning

  Med ett skydd till grillen hindrar du solens starka strålar från att ta sig in och bleka eller missfärga din grill.

 4. Grillöverdrag skyddar kolgrillen

  Ett grillöverdrag stoppar även regnvatten från att komma in och blandas med kvarliggande aska i botten av din kolgrill. Utan överdrag förvandlas massan till en cementlik substans som är nästintill omöjlig att få bort och gör din kolgrill mindre effektiv.

Vad ska du tänka på när du väljer grillskydd?

Tyg som andas
Det är viktigt att du väljer ett överdrag med tyg som andas bra eftersom du annars riskerar att stänga inne fukt och på så vis orsaka rost. Vi rekommenderar t.ex. behandlat vävt textilmaterial såsom de du finner i Bluegaz grillöverdrag.

Väderresistent
Se också till att välja ett överdrag som är väderresistent så att inte vätskan från regn eller snö går igenom tyget.

Storlek
Tänk också på att välja ett skydd som faktiskt passar din grill. Det absolut bästa är att välja ett överdrag som är specifikt tillverkat för din grill eller grillserie för bästa möjliga passform. Vi erbjuder specialanpassade grillöverdrag för de flesta av våra grillar.

Kardborre/snörning
Det är även fördelaktigt om ditt grillskydd kan dras åt lite med hjälp av kardborreband eller snörning så det inte finns någon risk för att överdraget blåser av grillen.

Se vårt sortiment av grillöverdrag.