Så tänder du naturgasgrillen steg för steg

Bluegaz Z1 Naturgasgrill på terrass

Ny på naturgasgrill? Att tända en naturgasgrill är väldigt likt att tända en gasolgrill, med några få skillnader. Nedan kan du läsa vår guide som visar hur du tänder naturgasgrillen för bästa möjliga grillupplevelse.

Tända naturgasgrillen – steg för steg

 1. Se till att naturgasgrillen är korrekt installerad

  Innan du använder din naturgasgrill för första gången måste du ha fått den korrekt installerad av en behörig servicetekniker. Har detta gjorts så har du redan en fast anslutning vilket innebär att du alltid har naturgas som strömmar till grillen. Om din naturgasslang mot förmodan inte skulle vara inkopplad, börja med att koppla in den.

 2. Öppna huven på grillen

  Innan du försöker tända brännarna, öppna grillhuven.

 3. Vrid alla kontrollvred till läge “off”

  Se till att alla kontrollvred står på läge “off” om de inte redan gör det.

 4. Sätt igång en av brännarna

  Sätt igång en av brännarna genom att trycka in kontrollvredet och vrida det moturs till max-läge, tryck under tiden också på tändarknappen. Ett tickande ljud kommer att höras och brännaren kommer att tändas. Låt vredet vara intryckt i ytterligare 10-15 sekunder för att kolla att brännaren är tänd. Om inte, repetera proceduren. Repetera sedan samma procedur på alla brännare.

 5. Repetera steg 4 om brännarna inte tänder

  Om brännarna inte tänder, vänta 5 minuter och repetera sedan steg 4.

 6. Korrigera värmen

  Korrigera värmen genom att vrida på vredet till max-läge på alla brännare. Stäng därefter igen locket och vänta i ungefär 8-10 minuter för att låta grillen och grillgallret bli varmt. Öppna sedan locket och korrigera värmen. OBS: Grilla ALDRIG på högsta värme när locket är nedfällt.

 7. Om brännarna inte tänds, prova med en tändare eller sticka

  Om brännarna inte tänds med den elektroniska tändningen kan man prova att tända den första brännaren med hjälp av en tändare eller en sticka via grillens sidohål. Om det fortfarande inte funkar är det bäst att du kontaktar din lokala återförsäljare eller leverantör för att fixa tändningen.

 8. Tänd resterande brännare

  För att tända resten av brännarna upprepa steg 4. Gascylindrarna mellan brännarna hjälper till att tända upp de övriga brännarna.

 9. När du är klar, stäng alla vred och gasolflaskans kran

  Efter att du har grillat färdigt med naturgasgrillen, stäng alla vred på grillen och stäng även av gasolflaskans kran.

Naturgaskoppling

Naturgasslang inte inkopplad vs. inkopplad.

Tänk på: Innan du provar din naturgasgrill för första gången, värm den i ungefär 15 minuter på låg värme och med locket stängt. Detta kommer att “värma rent” de inre delarna och ta bort potentiell lukt.

Läs om Bluegaz Z1-NG Naturgasgrill.