UTEPLATS-TIPS

5 tips för att göra din uteplats mysigare

Vad är bättre än att njuta av sommaren med sina vänner, grilla och ha det mysigt tillsammans på en solig uteplats? Men din uteplats kan faktiskt användas året runt. I denna artikeln får du flera tips på hur du kan uppgradera din uteplats så att den känns precis lika inbjudande under dagen som kvällen. Läs vidare för våra bästa tips på hur du kan använda din terrass året om!

1) Rätt utebelysning
Belysning är A och O när det gäller att skapa stämning. Välj ljuskällor efter egen preferens men lägg fokus på ett behagligt ljus. Mysig utebelysning som passar de flesta uteplatser är ljusslingor. Dessa kan hängas i taket, längs ett staket eller en hylla, i en växt, vas eller egentligen var som helst. Ljuslyktor är även ett trevligt alternativ att hänga upp eller ha stående på ett bord. För en mer exklusiv känsla kan du sätta spotlights i golvet eller köpa riktigt fina vägglampor eller golvlampor. 

Komplettera belysningen med marschaller och levande ljus eller varför inte en trevlig eldlykta? En eldlykta ger ett underbart ljus samt extra värme för den ultimata mysstämningeb. Kolla in Bluegaz utbud av eldlyktor.

2) Levande eld
Få saker sätter stämningen som en riktig eldlåga. Att få till en låga på uteplatsen behöver inte vara så svårt som det låter. Idag finns det flera bra alternativ för att göra upp en eld på uteplatsen med t.ex. eldkorgar, facklor, eldstäder och eldfat.

Den perfekta mysbrasan får du med Cube Eldkorg – denna fungerar som en eldkorg, kolgrill, avlastningsbord och stol i ett. Förutom att du kan njuta av underbar värme och stämning kan du även grilla marshmallows eller något annat gott du känner för. Om du använder Cube som en kolgrill får du också till den där härligt rökiga doften av kolgrillat.

Vill du istället ha något som tar lite mindre plats är en eldlykta ett utmärkt alternativ. För en extra unik eldlykta bör du kolla in eldlyktan SPIN. Denna eldlykta drivs med bioetanol och har en unik design som gör att eldlågan roterar och ser ut att dansa. SPIN kan placeras på ett bord eller exempelvis i gräset som en trädgårdsfackla om du kombinerar det med en SPIN markstång.

3) Mysiga sittplatser
Uteplatsens sittområde ska kännas mysigt och bekvämt. Oavsett vad du har för utomhusmöbler är det bra att ha dynor och andra textilier som gosiga filtar och kuddar nära till hands (t.ex. precis vid dörren) så att du enkelt kan ta med de ut om de behövs.

Om du har tak över din uteplats kan du testa att lägga ut en utomhusmatta. En utomhusmatta ramar in ytan samt gör det väldigt inbjudande att gå på. Se bara till att det är en matta som är tuff nog att tåla både regn, snö och sol.

Sahara gasolkamin utomhus på en altan bredvid ett bord med tända ljus

4) Använd en gasolvärmare
Den största anledningen till att vi slutar nyttja vår uteplats är förmodligen på grund av att vi inte tycker om att frysa. Investera därför i en riktigt bra värmare av hög kvalitet. Vi rekommenderar gasolvärmare då dessa är smidiga och bra på att värma upp utrymmen snabbt. Gasolförbrukning är också billigare än förbrukning av elektricitet vilket innebär att du sparar pengar genom att investera i en gasolvärmare istället för t.ex. en elvärmare. En annan fördel är att du kan använda gasolvärmaren vid strömavbrott.

Gasolvärmare finns i flera olika varianter – gasolkaminer, terrassvärmare och väggmonterade gasolvärmare. Välj det som passar dig och dina behov bäst.

Bluegaz värmare är lika effektiva på att förlänga sommarkvällarna som att skapa värme på vintern. Kolla in Bluegaz utbud av gasolvärmare.

5) Ta fram grillen
Det finns inget som säger att man måste stoppa grillandet bara för att det är lite kyligare väder. Investera en i grill av hög kvalitet och njut av grillning året om. Med en gasolgrill är grillningen extra smidig eftersom du inte behöver mecka med grillkol. Det är bara att slå på gasolgrillen så är den varm på bara några minuter, vilket är extra skönt under kallare väder. Se Bluegaz utbud av gasolgrillar.

Sammanfattning – Tips till uteplatsen

  1. Välj rätt belysning

  2. Fixa levande eld

  3. Se till att ha mysiga sittplatser

  4. Använd en gasolvärmare

  5. Ta fram grillen