Kompisgäng på balkong dricker vin och värmer sig vid Bowl Kolgrill & Eldkorg

Därför är det perfekt att grilla på nyårsafton!

NYHET – 2021-12-22

Skippa den stela middagen och fixa nyårs-grillfest i år! I denna artikeln listar vi fyra goda anledningar till varför nyårsafton är bästa dagen att bjuda på grillmiddag. Du får även ta del av våra allra glammigaste grillrecept för nyårsmiddagen som alla i sällskapet kommer att älska.

1. Det är garanterat kul
Nyår är precis som de flesta högtider ganska överskattad. Att äta på restaurang på nyårsafton är ofta trångt och dyrt. Alla kan nog relatera till stressen att man “måste” ha kul bara för att det är nyårsafton. För att slippa pressen rekommenderar vi på Bluegaz att ni gör något som är garanterat kul, nämligen att grilla!

Enligt ICAS grill-undersökning från 2020 så uppgav faktiskt 45% att grillning har en positiv inverkan på deras psykiska hälsa. Detta har nog en del att göra med att vi grillar när vi är lediga, med andra personer som vi tycker om och att grillningen skapar underbara måltider. Avkoppling, harmoni och glädje är ord som vi svenskar definitivt förknippar med att grilla.

2. Njut av värmen framför en magisk eld 
Att stå utomhus vid tolvslaget och titta på fyrverkerier må låta fint, men vi vet alla hur verkligheten ser ut: Det är kallt, rått och man vill bara att fyrverkerierna ska ta slut så man kan gå in igen och värma sig. Därför är grillning på nyårsafton perfekt! Kura ihop er framför en varm grill med ett glas champagne i handen och njut av värmen och de underbara grilldofterna. Garanterat mysig invigning av det nya året!

3. Slipp slava i köket i flera timmar
Att förbereda mat i flera timmar inomhus är en tråkig och slitsam aktivitet som alla borde slippa på en ledig röd dag. Dessutom fylls huset med matos vilket ger en ofräsch och instängd känsla. Att nyårsgrilla går snabbt, enkelt och du kan laga ordentlig mat som mättar istället för onödigt komplicerade och för små nyårsnittar.

4. Nyårsunderhållning: Grillquiz!
För att nyårsgrillafton ska bli så kul som möjligt så har vi på Bluegaz förberett ett quiz som grillgästerna kan tävla i. Vi lovar, det blir garanterat en härlig stämning! Se vem av er som kan mest om indirekt grillning, hur sliders tillagas på grillen, vad det vanligaste trycket är för gasolgrillar i Sverige och varför man ska använda skorstenständare. Ladda ner grillquizet här.

Här är Bluegaz lyxigaste grillrecept som ni borde testa på nyårsgrillafton:

Laxsida med chiliglaze i folie grillas på Bluegaz Z2 Island gasolgrill tillsammans med sparris
Servering av Jamaican Jerk-marinerade revben med mango- och bönsalsa
Grillad pumpa och portabello med blåmögelost på tallrik
Grillad tonfisk med asiatisk coleslaw i djup tallrik

Vi glömmer såklart inte efterrätten:

Hand tar en bit grillad kladdkaka med mjölkchoklad och jordnötter ovanpå grill
Vegansk pavlova med hallon, mynta, grillad persika och florsocker

Med dessa tips hoppas vi att ni får ett underbart avslut på året med god grillad mat, skratt och härligt umgänge. Se mer recept här och glöm inte följa oss på Instagram för mer grillinspiration i vardagen.

PRESSKONTAKT
Isabella Kron
E-commerce manager
isabella@bluegaz.se

PRESSMEDDELANDEN
Samlingssida för Bluegaz pressmeddelanden och nyheter.

OM OSS
Se Bluegaz om oss-sida.