6 tips inför grillkvällen från grillexperterna

PRESS – 2023-05-24
Sommaren är äntligen här och det finns få saker som slår en härlig grillkväll tillsammans med vänner och familj! Men innan du startar igång grillen finns det några viktiga saker att tänka på för att grillkvällen ska bli så lyckad som möjligt. I den här artikeln delar vi med oss av sex smarta tips inför grillkvällen, så att du slipper stressa och istället kan njuta av en härlig kväll med god mat och trevligt sällskap.
 
Kvinna håller tallrik med grillad mat bredvid Bluegaz X1 Premium Classic Gasolgrill med havet i bakgrund
 
1. Vädret
Kontrollera prognosen några dagar före grillkvällen för att se hur lämpligt det faktiskt är att grilla utomhus. Tänk på att det kan vara kallt eller regnigt på kvällen, så se till att ha tillräckligt med täcken, jackor eller paraplyer för dina gäster. Om ni ska sitta ute; förbered sittkuddar till utomhusmöblerna så att alla kan sitta skönt.

2. Mat
Planera en riktigt god grillmeny som passar för årstiden och som alla gäster kan uppskatta. Tänk på att ha alternativ för vegetariska eller veganska gäster. Planering av mat är a och o för en lyckad grillkväll! Köp färska ingredienser av hög kvalitet och förbered all mat du kan i god tid före grillningen. Marinera kött, tofu, fisk, grönsaker och fixa dressing och efterrätten dagen innan. Om du inte vet vad du ska laga så finns här massor med smarriga recept till grillkvällen från grillexperterna på Bluegaz.
 
Man håller i ProQ Flip'n Grate grillhalster med kyckling inuti
 
3. Säkerhet
Oavsett om du grillar med gasol eller kol – Se till att grillen är ordentligt rengjord och fungerar som den ska innan du börjar grilla. Tänk på att placera grillen på en platt och stabil yta, borta från brandfarliga objekt som träd och buskar. Ha också en brandsläckare eller en hink med vatten till hands för att kunna släcka eventuella bränder. Akta så att barn eller djur inte råkar komma för nära.
 
4. Dryck
Se till att ha tillräckligt med drycker tillgängliga för dina gäster, inklusive alkoholfria alternativ som läsk, juice eller vatten. Tänk också på att ha några drinkar eller cocktails som passar för grillkvällen; goda exempel som vi rekommenderar är sangria eller mojitos.
 
Tjejgäng grillar på Bluegaz Z1 Gasolgrill med sällskap vid bord i bakgrunden
 
5. Underhållning
Låt dina gäster tävla i ett roligt grillquiz, samla gästerna i en lek eller ha någon annan udda aktivitet planerad för att få till en festlig stämning.
 

6. Atmosfär
Skapa en mysig och festlig stämning genom att duka upp bordet med en duk, vackra tallrikar och grillbestick. Pimpa uteplatsen med en vacker eldlykta, tända ljus, blommor eller eldslingor. Spela gärna någon härlig lugn och chill musik som passar stämningen.
 
Sällskap lagar paella på Vaello Paellaset 46 cm på terrass med hus i bakgrunden
 
Med dessa tips har du ordentligt med inspiration inför en perfekt grillkväll. Lycka till och glöm inte följa Bluegaz Instagram för mer grillrecept och härlig grillinspiration i vardagen.

PRESSKONTAKT
Isabella Kron
E-commerce manager
isabella@bluegaz.se

PRESSMEDDELANDEN
Samlingssida för Bluegaz pressmeddelanden och nyheter.

OM OSS
Se Bluegaz om oss-sida.