5 tips till årets kräftskiva

PRESS – 2023-07-26
Sommaren peakar just nu, och vad kan vara bättre än att samla nära och kära till årets mest efterlängtade tradition – kräftskiva! Läs vidare för fem grymma tips på hur du skapar en helt magisk kväll.
 
Upplev den ultimata sommarfesten med våra oslagbara tips.
 
1. Mat & dryck
Ha olika dryckesalternativ framme, särskilt alkoholfritt. Ta även fram kräftorna i god tid så de är redo att avnjutas vid rätt tillfälle. Planera även för den klassiska västerbottenostpajen, som gärna kan förberedas dagen innan. Har du vego-gäster på besök? Varför inte överraska dem med läckra helkokta kronärtskockor – lika goda, pilliga och somriga som kräftor. Eller för att verkligen imponera, satsa på en grillad skaldjursbuffé! Kolla in vårt fantastiska recept på grillade skaldjur och musslor med aioli och baguette.
 
Grilla skaldjuren för en extra spännande meny på årets kräftskiva.
 
2. Pynta loss
Skapa en festlig atmosfär med dukar, plastkräftor och pappershattar – detta blir garanterat roligt och charmigt! För att höja dekorationsnivån ännu mer, placera en eldlykta med riktig eld på bordet – magisk känsla garanteras. Andra tips är att använda flera ljuskällor, placera en romantisk vinranka över matbordet, ha filtar framme, blommor och ljusslingor som lyser upp när mörkret faller – allt detta kommer göra att kvällen känns förtrollad.
 
Skapa magi på bordet med levande eld.
 
3. Aktiviteter och lekar
Håll stämningen på topp genom att planera roliga aktiviteter och lekar för både vuxna och barn. Kubb är alltid ett säkert kort, eller varför inte satsa på den mer tävlingsinriktade varianten, sifferkubb? Brännboll, snapsvisor och frågesport är också underhållande aktiviteter som skapar glädje och sammanhållning.
 
Glöm inte kräftskivans viktigaste ingrediens – glada människor!
 
4. Håll stämningen (och värmen!) på topp
Med en terrassvärmare är festen komplett. Slipp frysa och skapa riktig feststämning med en behaglig värme. Kolla in vårt utbud av gasolvärmare för att hålla alla varma och glada hela kvällen.
 
Skapa stämning med terrassvärmare och dekorationer.
 
5. Mys framför levande eld
Avsluta kvällen med eldigt kvällsmys! Efter att kräftorna är uppätna och festligheterna har lugnat sig kan ni samlas kring en brasa eller eldkorg, gärna med marshmallows för barnen att grilla. Såhär avslutar ni kräftskivan på bästa vis! Det blir det perfekta sättet att avrunda en härlig kväll med nära och kära.
 
Skapa riktig sommarstämning med en eldkorg.
 
Så, nu är du redo att skapa en oförglömlig kräftskiva! Glöm inte följa oss på Instagram för mer tips i vardagen.

PRESSKONTAKT
Isabella Kron
E-commerce manager
isabella@bluegaz.se

PRESSMEDDELANDEN
Samlingssida för Bluegaz pressmeddelanden och nyheter.

OM OSS
Se Bluegaz om oss-sida.