Bluegaz, den populära grillhandeln med placering i Malmö, utökar nu sitt sortiment av grilltillbehör med högkvalitativa stekbord och smashjärn från Småland.
I lanseringen ingår två nya stekbord i olika storlekar med namnet Ulvaryd och två smashjärn som fått namnen Harpholma respektive Oshult. Samtliga produkter är döpta efter småländska orter i äran av landskapet där de tillverkas. Håkan, sortimentschef på Bluegaz, berättar om valet att producera i Småland.
– Den småländska produktionen är en medveten satsning på kvalitet och miljö från vårt håll. Vi vill ha högklassiga stålprodukter, något som Småland har en lång tradition av att tillverka. Både stekborden och smashjärnen vi producerat nu är gjorda i 6 mm svenskt varmvalsat stål vilket känns väldigt bra.
Stekborden Ulvaryd är optimala för användning på grillen eller över öppen eld. Den platta formen och de resta kanterna ser till att hålla maten på plats samtidigt som den öppna framkanten möjliggör för fett att rinna ut. Det tjocka stålet hettas snabbt upp och ger en bra och jämn värme över hela ytan, perfekt för snabb bryning av kött.
– Stekbordet blir verkligen rejält varmt! Du kan grilla en köttbit på bara några minuter och få perfekt krispig yta utan att tappa saftighet! Den höga och jämna värmen gör att köttsafterna inte får en chans att rinna ut. Istället hålls de kvar inuti köttet vilket hjälper till att ånga och återfukta köttet.
För att komplettera de nya stekborden presenterar man också två smashjärn. Smashjärnen har fått en enkel men robust design med platt yta och stabilt handtag som gör dem optimala för smashing av burgare.
– När du smashar burgarna på en fast het yta får burgaren direkt kontakt med värmen. Detta gör att burgarna blir saftigare och krispigare än vid vanlig grillning på grillgaller.
Med denna nya kollektion av smashjärn och stekbord fortsätter Bluegaz att satsa på hög kvalitet och hållbar produktion.