Recept – Grillad pumpa och portabello med blåmögelost

Recept av Sanna Ohlander, matkreatör
Rosmarinens arom passar perfekt till pumpans sötma och är ett underbart gott komplement till den blåmögelostfyllda portabellosvampen. Servera som en smakrik vegetarisk måltid tillsammans med linssalladen eller som tillbehör till en bit kött eller kyckling.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 40 min)

  • 1 butternutpumpa (eller hokkaido)
  • 4 portabellosvampar
  • 200 g blåmögelost
  • 400 g färdigkokta linser
  • 150 g småtomater
  • 100 g bladspenat
  • Olivolja
  • Färsk rosmarin
  • Rostade pumpakärnor
  • Surdegsbröd
  • Dressing: 2 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, salt, peppar

Så gör du

  1. Dela pumpan på mitten. Gröp ur kärnor och innanmäte. Skiva i 2-3 cm tjocka halvmånar. Pensla runt om med olja. Ta bort foten på svampen. Pensla svampen runt om med olja. Fyll sedan svampen med smulad blåmögelost.
  2. Grilla pumpan och svamparna under lock på medelvärme (ca 180 °C) ca 20-30 minuter. Vänd pumpan då och då och pensla med olja. Salta, peppra och strö över hackad färsk rosmarin precis innan servering. 
  3. Blanda linserna med halverade småtomater, bladspenat, olivolja, vinäger, salt och peppar.

Servera den grillade pumpan och portabellosvamparna med linssallad, rostade pumpakärnor och ett gott surdegsbröd.

SE GRILLNINGEN IN ACTION PÅ BLUEGAZ Z1 GASOLGRILL

Grillar portabellosvampar och pumpaskivor på Bluegaz Z1.

SE FLER GRILLRECEPT