Grilla majs på 5 olika sätt!
Grillad majs med parmesan, corn ribs eller kanske mexikanska majskolvar med ost? Bluegaz har samlat fem oemotståndliga sätt du kan grilla majs som bara måste testas!
Att mumsa på en varm och knaprig majskolv under sommarkvällen, med en klick smör och flingsalt. Finns det något godare? Att se den härligt gula färgen få sina klassiskt snygga grillränder får det att vattnas i munnen. Under sommaren finns det även flera ställen i Sverige där du kan åka och plocka dina egna majskolvar, ett perfekt sommarnöje för att sedan avsluta kvällen med grillning hemma.
Grilla färsk majskolv med perfekt resultat
- Tänd grillen och vrid alla brännare till max. Stäng locket och låt grillen värmas upp. Efter ca 5 min är värmen på 200-220 grader och klar att användas. Sänk därefter brännarna till hälften ungefär. Placera majsen på grillen. Börja på lägre värme men höj eventuellt värmen, efter ca 10 min ska majsen vara klar. Snabba på grillningen genom att eventuellt koka majsen innan på en kokplatta.
- Låt den svalna i ett par minuter. OBS! Låt den inte ligga för länge på grillen, då får du en seg och tråkig majskolv och förlorar den saftiga härliga upplevelsen.
1. Grillad majskolv med härligt rökig BBQ-glaze
En klassiker. Ta en liten skål och blanda 2 tsk honung, 3 msk bbq-sås, 1 msk olivolja, 1 tsk finhackad lök. De sista tre minuterna på grillen penslar du din majskolv med denna mustiga och rökiga glaze som sedan bryter av perfekt med den söta och saftiga majsen.
2. Majskolv med fetaost och koriander
Köp en krämig fetaost som du hackar i småbitar, strössla över majskolvarna samtidigt som du trycker till med skeden så de fastnar. Toppa med några korianderblad!
3. BBQ Corn Ribs
En häftig version av grillad majs som påminner om knapriga och saftiga revben! Detta blir garanterat ett roligt alternativ för alla vegetarianer på grillfesten. Använd en ordentlig kniv och skär i majskolvens rot, så att den delas i fyra på längden. Pensla “revbenen” med barbecuseås innan de grillas. Alternativt kan du välja att grilla de som de är, och toppa med smör.
4. Mexikansk streetfood
Grilla färsk majs på mexikanskt vis. Elote heter den mexikanska versionen där du brer din grillade majs med majonnäs, krämig ost (billig brie går bra), chilipulver och koriander. Servera med limeklyftor.
5. Grillad majs strösslad med parmesan
Grilla färsk majs och toppa med färskt riven parmesan! Efter majskolven svalnat lite blandar du smör eller margarin med riven parmesan. Pensla sedan kolvarna med parmesansmöret, ät och njut av den ostiga smaken i kombination med den knapriga och rökiga majsen.