Bluegaz BG64 gasolkamin på uteplats

Skenande elpriserna ger rekordförsäljning av gasolkaminer

PRESS – 2022-09-14

Bluegaz har de senaste åren vunnit flera priser för deras gasoldrivna grillar, terrassvärmare och kaminer. De senaste månaderna ser den skånska e-handeln en oväntat hög försäljning av sina värmeprodukter.

Enligt Bluegaz VD Åke Bergkvist beror försäljningen på de spirande elpriserna:
– Våra två mest populära modeller är redan slutsålda för i år, vilket vi aldrig sett tidigare, säger Åke Bergkvist.

Bluegaz BG64 gasolkamin på uteplatsDen slutsålda gasolkaminen Bluegaz BG64.

Ökade elpriser skapar oro inför vintern
Den stadiga ökningen av elpriser i Sverige har varit svår att missa. Under sommaren 2022 var den högsta mätbara siffran i Sverige 7 kr/kWh. Experter förutspår även att de kvarvarande månaderna av året kommer att ge ännu högre priser än i fjol.
– Det är stor sannolikhet att det blir högre priser än förra vintern, och då var de redan exceptionellt dyra ur ett historiskt perspektiv, säger energikonsulten Christian Holtz till Sydsvenskan.

Rött tegelhus vid väg

Stegringen har lett till en ny verklighet för husägare i Sverige; enligt en undersökning av Novus känner sex av tio småhusägare hög oro inför vinterns kostnader. Detta har lett till en ny attityd hos hus- och villaägare, som gör fler aktiva val för att minska energiförbrukningen, och därmed elräkningen.

Enligt gasolföretaget speglas även denna nya medvetenhet i kunders resonemang kring gasolprodukter. Bluegaz VD menar att ett köp av gasolkaminer tidigare handlade om självförsörjning och tillgång till energi ifall strömmen skulle gå.
– Nu handlar det även om att folk vill ha alternativa energikällor. Husägare suktar efter billigare alternativ till el, säger Åke Bergkvist.

Gasolprodukter ökar i popularitet
Enligt Bluegaz e-handelschef Isabella Kron har gasolkaminer länge varit ett sätt att förlänga sommarkvällen och hålla värmen på campingar, sommarstugor eller uterum. Enligt henne har intresset för gasolvärmare generellt ökat online. Under augusti 2020 var antalet sökningar på “gasolvärmare” cirka 9 900 i månaden på Google. Under 2021 och 2022 ökade folks sökningar till 12 100.
– På hösten brukar folk se sig om för värmare och kaminer, men i fjol och i år syns ett helt annat tryck på hemsidan, säger Isabella Kron.

Närbild på stående terrassvärmare som är igång

Att konsumenter som är intresserade av gasolprodukter hamnar hos just Bluegaz tror Isabella Kron har att göra med företagets utmärkelser och bäst-i-test produkter;
– Osäkerheter kring gasol finns fortfarande. Vi har medvetet skickat produkter till testsidor för att en tredje part ska intyga att det är bra och tryggt att använda våra varor, säger Isabella Kron.

Isabella Kron e-handelschef på Bluegaz med brunt hår och vit skjorta

Så mycket billigare är det med gasol
Att värma uterummen eller terrassen med gasol behöver inte nödvändigtvist vara billigare än el. För att det ska löna sig som energikälla ska elpriserna per kWh ligga på cirka 3 kr, vilket blev en verklighet i södra Sverige under sommaren 2022.
– Att värma med gasol är mer kostnadseffektivt eftersom man enbart värmer upp ytan där man befinner sig i tid och rum, säger Bluegaz VD Åke Bergkvist.

Bluegaz lager

Tiodubblar beställningarna
För att möta den ökade efterfrågan har Bluegaz tagit beslutet att kraftigt öka årets produktion av gasolkaminer. Dessa kommer att finnas i lager igen under hösten 2022.
– Vi har redan en lista på kunder som står i kö till kaminerna, säger VD Åke Bergkvist.

PRESSKONTAKT
Isabella Kron
E-commerce manager
isabella@bluegaz.se

PRESSKONTAKT
Lili Sapi
E-commerce specialist
lili@bluegaz.se

PRESSMEDDELANDEN
Samlingssida för Bluegaz pressmeddelanden och nyheter.

OM OSS
Se Bluegaz om oss-sida.