Grillexperten utökar sortimentet för kökssnobbar

PRESS – 2022-09-06

Sedan Bluegaz startade sin e-handel 2019 har de haft starkt fokus på egendesignade grillar och värmeprodukter. Grillexperterna från Malmö har hunnit vinna flera priser och utmärkelser de senaste åren för just sina gasolgrillar i rostfritt stål. Nu väljer företaget att satsa på ett kökssortiment riktat åt matälskaren som vill ha hög kvalitet och hållbar design.

Old Farmer Cassic grillknivset från Gense

Bluegaz har inlett samarbeten med klassiska varumärken som Lion Sabatier, Gense, Rösle och Holm och utökat grillsortimentet med gjutjärnsgrytor, pannor, skärbrädor, textilier och knivar
– Många av de köksprodukter vi köpt in har vi själva rekommenderat till kunder innan så det känns rätt att erbjuda det på vår egna hemsida, säger Isabella Kron, E-handelschef på Bluegaz.

Tidlösa grillbestick
Funktion och hållbar design har varit ledorden i samarbetet med de nya varumärken inom kökstillbehör som nu tillhör Bluegaz fasta sortiment. I urvalet hittas högkvalitativa grilltillbehör som en klassisk grillbesticklåda i trä från anrika Gense, formgedd av av danska industridesignern Bent Severin. Designers avtryck kan tydligt ses i grillbesticken som är i rustik stil i mörkt trä och rostfritt stål.

Old Farmer Classic grillknivset från Gense

Genses traditionella stekbestick har länge varit hög prioritet för VD Åke Bergkvist vid nya inköp. Utöver stekbesticken valde Bluegaz även att komplettera utbudet med grövre stekknivar i samma autentiska trälåda. Dessa är primärt ämnade för grillälskare som eftersträvar hög kvalitet, men även för vanliga människor som älskar att laga mat, säger Åke Bergkvist:
– Vi ville ha grillbestick som är riktiga klassiker och håller i flera decennier.

Santuku- och kockknivar
Utöver bestick särskilt lämpade för grillning kan nu Bluegaz kunder ta del av olika typer av knivar i världskänd standard. I sortimentet finnes numera santokuknivar i wengeträ, klassiska kockknivar och även en exklusiv champagnesabel från franska varumärket Lion Sabatier, som specialiserat sig på stål och knivar sedan 1800-talet.

Champagnesabel från Lion Sabatier

Egengrillad pizza och smash burgers
Utöver grillbestick och knivar från klassiska varumärken har Bluegaz utökat med trendiga grilltillbehör som pizzastenar och smashjärn. Att tillaga smash burgers på grillen har rekordökat i popularitet de senaste åren och Bluegaz nya smashjärn är svensktillverkade i Anderstorp av ikoniska Kockums Jernverk. Smashjärnet var särskilt utvald för dess smidiga design och tunga konstruktion; järnet är helsmitt med ett handtagsskydd i neopren som skyddar från värme när det pressas mot grillplattan.

Smashjärn från Kockums Jernverk

Utöver smashjärn och flera typer av pizzastenar har grillexperten även kompletterat onlineshoppen med mer unika produkter som en marinadspruta, minipannor i gjutjärn, röklåda, hamburgerpress och munkpanna i gjutjärn. Enligt Bluegaz VD Åke Bergkvist är de nya produkterna alla naturliga tillval som passar väl ihop med Bluegaz kärna; de kända gasolgrillarna. 
– Alla nya produkter vi väljer ska följa samma röda tråd av matglädje, hållbarhet och snygg design, säger Åke Bergkvist.

PRESSKONTAKT
Isabella Kron
E-commerce manager
isabella@bluegaz.se

PRESSMEDDELANDEN
Samlingssida för Bluegaz pressmeddelanden och nyheter.

OM OSS
Se Bluegaz om oss-sida.