Folk grillar hellre hemma än åker utomlands

PRESS – 2023-07-24
Fler väljer att investera i en högkvalitativ grill på hemmaplan istället för resor utomlands, enligt grillföretaget Bluegaz.
 
Tjejgäng grillar på Bluegaz Z1 Gasolgrill med sällskap vid bord i bakgrunden
 
Sommaren är här och grillfebern sprider sig som en löpeld över landet. I takt med att temperaturerna ökar så har även inflationen gjort det, vilket innebär att priset på livsmedel, bränsle, boende och inte minst resor har ökat kraftigt senaste året. Utöver detta har även den svenska kronan rasat i värde, vilket gör att en utlandssemester inneburit högre kostnader i år. Bluegaz, det framstående grillföretaget som gjorde succé under pandemin, anser att hemestern gjort comeback hos deras kunder denna sommaren, och där har grillen ofta fått en nyckelroll.
 
– Varmare sommardagar i kombination med höga priser på resor, mat och upplevelser gör att det inte känns värt att boka den där utlandssemestern. Samtidigt vill man ändå få semesterstämning hemma, säger Niklas Månsson, VD för Bluegaz.
 
Kladdkaka grillas på Bluegaz Z6 gasolgrill
 
Enligt Håkan Pålsson, kundtjänstchef på Bluegaz, har intresset för deras grillguider ökat de senaste månaderna jämfört med tidigare år. Han noterar att människor blir mer kreativa och tar saken i egna händer genom att skapa sin egen semestermiljö hemma.
– Att investera i en ordentlig grill vägs upp emot den saftiga prislappen på en semester utomlands, säger Håkan Pålsson.
 
Man grillar på Bluegaz Z1 Gasolgrill bredvid tjej som står bakom
 
Enligt Bluegaz VD Niklas Månsson är detta en återkommande trend som cementerades hos människor under pandemin – att dra nytta av den svenska naturen och utforska lokala turistmål. Denna attityd har fått nytt liv i år, fler svenskar väljer att njuta av sommaren hemma istället för att åka utomlands, enligt Niklas Månsson.
 
 
Sverige erbjuder fantastiska möjligheter under sommaren. Att avsluta en dag i naturen med grillning i trädgården blir en verklig lyx till en betydligt lägre kostnad än att ta hela familjen på en utlandssemester, säger Niklas Månsson, VD på Bluegaz.

PRESSKONTAKT
Isabella Kron
E-commerce manager
isabella@bluegaz.se

PRESSMEDDELANDEN
Samlingssida för Bluegaz pressmeddelanden och nyheter.

OM OSS
Se Bluegaz om oss-sida.