Fem fördelar med kamadogrillning enligt grillexperterna

PRESS – 2022-06-22

Att grilla på en kamado är hetare än någonsin! Trenden har verkligen tagit över och allt fler väljer att investera i en keramisk grill. Läs vidare för fem unika fördelar med denna typ av grillning.

1. Tålamodet når en ny nivå
Att grilla kamado är ett skapande. En kreativ process som ofta tar flera timmar och som bäst lämpar sig för slow cooking. Med en kamado är det fullt möjligt att grilla i upp emot tjugo timmar utan att fylla på kol. Många föredrar faktiskt att låta kamadon gå i flera timmar samtidigt som man fixar i trädgården eller njuter av en öl i solen. Att grilla på en kamado resulterar i en naturlig, lugn inställning till grillning – och livet generellt.

Kamadogrillar kan stå för sig själva eller byggas in i utekök.

2. Schysst community
Att grilla kamado öppnar upp för en alldeles unik gemenskap för grillexperter såväl som för amatörgrillare. Att dela med sig av sina bästa tips är en viktig del av kamadofenomenet enligt Fredrik Svensson som driver instagramkontot Freddevidgrillen. Fredrik är även verksam medlem i Facebookgruppen Kamado BBQ Sverige. Här delas det inte bara recept utan även generella tips för att peppa och stötta andra kamadoägare.
– Kamadoforum är alltid väldigt stöttande. Det är svårt att vara negativ när det pratas om sol, grillning och mat.

3. Saftigare kött har du aldrig smakat
Alla som provat grillat kött från en kamadogrill vet hur mört och unikt det smakar. Värmen i en kamadogrill upptas nämligen helt annorlunda än hos en kolgrill. Hettan håller sig kvar i de keramiska väggarna och hålls tätt med det tjocka locket, vilket binder vätska på ett sällsynt sätt.
– Den oöverträffade saftighet som köttet får är svårt att få till på en vanlig klotgrill, säger Åke Bergkvist, VD på grillföretaget Bluegaz.

Slow cooking på kamadon är populärt.

4. Rök, baka, koka, grilla, slow-cooka & vegogrilla
Du har aldrig tråkigt med en kamadogrill. Mycket på grund av de många möjligheter den har: Högrev, bakat bröd, rökt tofu, beer can chicken, persikopaj, eller helgrillad laxsida? Du väljer. Det är även populärt att placera en grillpanna på kamadon för att grilla kött och laga sås samtidigt. För vegos går det att röka och grilla saker som sparris, rotfrukter och tofu.

Att helröka lax på kamadogrillen är en favorit hos många.

5. Du får en kompis för livet
Det finns en anledning till varför de flesta kamados är dyra. Det är helt enkelt på grund av den utmärkta kvalitén de besitter. Med sina kraftiga keramiska väggar och stabila, tunga design behöver de inte bytas ut på många år. De flesta kamadogrillar har även livstidsgaranti. Enligt grillexperten Fredrik Svensson är det viktigt att grillen ses som en investering som ska hålla hela livet.
– Lägg en tusenlapp extra för att köpa en kamado från kändare märken för att garantera att du får bra kvalitet, säger Fredrik Svensson.

Kamadogrillar i olika färger och storlekar.

PRESSKONTAKT
Isabella Kron
E-commerce manager
isabella@bluegaz.se

PRESSMEDDELANDEN
Samlingssida för Bluegaz pressmeddelanden och nyheter.

OM OSS
Se Bluegaz om oss-sida.