E-handel uppmanar till rökning

PRESS – 2023-03-24
Även om e-handeln Bluegaz specialiserat sig på gasolgrillar i många år, har de de senaste åren alltmer utökat sitt sortiment inom rökning. Enligt VD Niklas Månsson har det länge funnits en unik gemenskap kring rökning bland mer avancerade grillare, som nu spridit sig till mer oerfarna personer och nybörjare.
 
Rökning är inte skadligt, enligt grillexperter.
 
– Från att folk har varit passiva rökare vill de nu börja röka själv, vilket har gjort att vi behövt utvidga sortimentet ordentligt på kundernas begäran, säger Niklas Månsson, VD på Bluegaz.
 
Rökning är gott och hälsosamt
– Rökning är en traditionell matlagningsmetod som går långt tillbaka i historien. Genom att placera maten över rök från trä eller andra material kan man ge den en unik och läcker smak som är svår att åstadkomma på något annat sätt. Det har även historiskt varit ett sätt att förlänga matens livslängd, säger Håkan Pålsson, inköpsansvarig för Bluegaz.
 
Rökt fisk är en klassiker.
 
I ett led att främja rökning har grillbolaget inlett ett samarbete med rökexperterna ProQ, och utökar därmed deras sortiment med tre efterlängtade rökar; Den kompakta ProQ Ranger BBQ Smoker, den mellanstora rökgrillen ProQ Frontier BBQ smoker, och den större rökgrillen ProQ Excel BBQ Smoker med tre sektioner särskilt utformade för rökning, grillning, värmebevaring och tillagning i grill.
 
ProQ Excel BBQ Smoker.
 
Utöver dessa kommer grillexperterna även förstärka sortimentet inom mer nischade rökprodukter. Dessa inkluderar rökträ i olika smaker, rökboxar för att hålla träet och röken på plats. Redan nu kan man finna digitala termometrar i sortimentet för att hålla koll på temperaturen och få det perfekta resultatet varje gång.
– Rökning fungerar för alla typer av mat, från kött och fisk till grönsaker och ost. Det är särskilt läckert att använda olika träslag för olika smaker – t.ex. hickory för en stark och rökig smak, eller äppelträ för en söt och fruktig smak, säger Håkan Pålsson, inköpsansvarig på Bluegaz.
 
Egenrökt lax är en riktig favorit bland många rökare.
 
Rökning är fantastiskt och vi uppmanar alla att prova det i år, säger Bluegaz VD Niklas Månsson.

PRESSKONTAKT
Isabella Kron
E-commerce manager
isabella@bluegaz.se

PRESSMEDDELANDEN
Samlingssida för Bluegaz pressmeddelanden och nyheter.

OM OSS
Se Bluegaz om oss-sida.