Paella med skaldjur

Bluegaz ser ett ökat intresse för paella

PRESS – 2020-04-02
Paella är en av de mest populära och kända rätterna i världen. Har man semestrat runt medelhavet har man med stor säkerhet provat denna spanska traditionella rätt. Paella har sitt ursprung i kuststaden Valencia och karaktäriseras av ris, någon form av protein såsom kyckling eller skaldjur och såklart saffran för den underbart gyllene färgen på riset.
 
På senare år kan man se att intresset för paella i Sverige har ökat. Mängden paella-recept som finns online är betydligt fler och antalet paella-produkter som säljs har ökat år efter år, något som VD:n Åke Bergkvist på grillexperten Bluegaz har märkt av i sin egen försäljning.
 
– Vi säljer ju huvudsakligen grillar och kaminer men började ta in lite paella-produkter för bara några år sen och har där sett en stadig ökning i försäljning. Jag tror att svenskarna inspireras mer och mer av medelshavmat och att laga mat utomhus, samt gärna hittar nya och unika sätt att variera sin matlagning på.
 
I Spanien tillagar man och äter ofta paella i stora sällskap. Familjer samlas på restauranger för att äta paella men lagar också gärna det själva på helgen under större familjesamlingar. Paellan förbereds i en stor robust paellapanna över antingen öppen eld eller gasdrivna paellabrännare. När maten är klar placeras pannan i mitten av matbordet, och det är bara för sällskapet att hugga in.
 
Den sociala aspekten kring paella är också något som fick Åke på Bluegaz att vilja satsa mer på paella-sortimentet. 
 
– Som tillverkare och försäljare av grillar, kan vi verkligen uppskatta idén med att samla sin familj och sina gäster för att laga paella ute i den svenska trädgården, precis som man gör under grillningen. Vi har därför valt att ha ett komplett utbud av paella-produkter som vi kontinuerligt utökar.
 
Bluegaz paella-sortiment inkluderar bland annat klassiska paellapannor i polerat stål, gasdrivna paellabrännare och vindskydd i olika storlekar. Du hittar även kompletta paellaset samt en rad andra tillbehör som passar bra när du vill laga mat på hög värme.
 
– Alla våra produkter är dessutom tillverkade i Valencia, paellans ursprung, för att säkerställa största möjliga autenticitet och kvalitet.
 
Om du är nyfiken på att laga paella på äkta spanskt vis kan du kolla in Bluegaz paella-sortiment.

PRESSKONTAKT
Isabella Kron
E-commerce manager
isabella@bluegaz.se

PRESSMEDDELANDEN
Samlingssida för Bluegaz pressmeddelanden och nyheter.

OM OSS
Se Bluegaz om oss-sida.