Servering av grillade halloumi- och grönsaksspett med chimichurri

Bluegaz gör recept-samarbete med matkreatör Sanna Ohlander

PRESS – 2021-01-19

Nyligen lanserade Bluegaz sin nya receptsida med fem spännande och färgrika grillrecept i samarbete med matkreatör och matstylist Sanna Ohlander

Sanna jobbar dagligen med receptutveckling, testlagning och matstyling och gör även event, workshops och utbildning kring mat. När hon skulle utveckla Bluegaz grillrecept tog hon framförallt inspiration från vegetarisk matlagning.

– Efter första samtalet med Bluegaz började jag omedelbart tänka på hur man kan lyfta grönsaker på grillen. Traditionellt tänker de flesta i förstahand på vilken typ av kött man ska lägga på grillen och jag ville vände på tanken. Vilken typ av grönsaker är det i säsong just nu och vad kan jag göra med de på grillen? När man väl börjar tänka i de banorna så finns det en uppsjö av olika råvaror man kan grilla. Sedan är det enkelt att lägga till kött av något slag. Många gånger inser jag att det kanske inte ens behövs kött då bra grönsaker är så otroligt gott, färgrikt och mättande. 

För Åke Bergkvist, VD på Bluegaz är utvecklingen av recept på Bluegaz hemsida definitivt ett steg i rätt riktning.

– Tanken är ju att kunna erbjuda kunden mer än bara grillen de köper. Vi vill finnas med kunden hela vägen. Till oss ska man kunna komma när man vill ha tips och inspiration kopplat till grillning som t.ex. hur du rengör din grill, tar hand om den på bästa sätt men också finnas där när du letar efter idéer på något gott att grilla som kanske är lite annorlunda.

För Bluegaz är det framförallt viktigt att lyfta och inspirera till mer vegetarisk grillning. Bland de nya recepten har därför tre vegetariska recept tagits fram och fler på väg.

– Det finns så mycket man kan göra när det gäller vegetarisk grillning och det är något vi verkligen vill uppmuntra. Du måste inte grilla korv och kött varje gång. Vegetarisk mat är ett bra val ur många aspekter och kan bjuda på många spännande smakupplevelser. 

Om du är nyfiken på Bluegaz nya recept kan du hitta dem här.

PRESSKONTAKT
Isabella Kron
E-commerce manager
isabella@bluegaz.se

PRESSMEDDELANDEN
Samlingssida för Bluegaz pressmeddelanden och nyheter.

OM OSS
Se Bluegaz om oss-sida.