Bluegaz Bullet – snyggaste stående terrassvärmaren på marknaden?

PRESS – 2022-02-22

Bluegaz Bullet är en stående premium-terrassvärmare i rostfritt stål med unik konisk design som levererar snabb och mysig värme på bara några minuter. Denna snygga terrassvärmare har ökat i popularitet varje år sedan lanseringen, vilket Bluegaz tror beror på gasolvärmarens unika och stilrena design.

En terrassvärmare som höjer utomhusinredningen
Terrassvärmarens design var en viktig prioritet vid utvecklingen av produkten, enligt Bluegaz VD Åke Bergkvist.

– När jag undersökte marknaden för några år sedan upplevde jag att det var svårt att hitta en terrassvärmare som var riktigt snygg. De flesta stående terrassvärmare, speciellt “mushroom”-modellerna, tenderade att ha en industriell och kantig design, något som jag personligen inte ville ha på min egen uteplats. Jag ville hitta en värmare med ett mjukare, mer subtilt utseende.

Ganska snart bestämde sig Åke för att skapa en terrassvärmare för gasol i högkvalitativt rostfritt stål och med så få hårda kanter som möjligt. I samma veva föddes idén om att ge behållaren för gasolflaskan den mjuka och rundade designen av en vapenpatron, där av namnet “Bullet”.

Vi ville tänka om och förnya den traditionella design vi tidigare sett på marknaden. Idén om att designa gasolbehållaren som en patron blev ett klockrent koncept, säger Åke Bergkvist.


Konisk brännare för kraftfull värme

Utöver riktigt snygg design var det viktigt att förse Bullet med en effektiv och kraftfull uppvärmningsförmåga. För att uppnå detta gav man gasolvärmaren en högeffektiv rostfri brännare med konisk utformning istället för den klassiska cylinderdesignen.

– Den koniska designen gör att värmen utstrålas från en optimal vinkel och ger en fantastisk uppvärmning på 5-13 kW. Det är också lätt att justera värmen, då Bullet har steglös reglering av effektlägena, menar Åke Bergkvist.

Vidare utrustades terrassvärmaren med en 82 cm bred reflektor i aluminium för optimal värmespridning.

Högt säkerhetstänk
Bullet har också försetts med flera viktiga säkerhetsfunktioner. Denna terrassvärmare för gasol är säker att använda utomhus och kan med fördel placeras på en terrass eller altan. Den kopplas enkelt till en gasoltub som placeras inuti förvaringsutrymmet och tänds sedan via elektronisk tändning.

Om lågan mot förmodan skulle slockna kommer gasoltillförseln att upphöra automatiskt för högsta trygghet. Detsamma gäller om Bullet skulle välta, tippsäkring ser då till att gasolvärmaren stängs av. Bullet har även två hjul vilket gör det enkelt att flytta den vid behov.

Var kan man köpa Bluegaz Bullet? 
Bluegaz Bullet går att köpa på Bluegaz hemsida, du finner den här.

– Vi är verkligen nöjda med designen av denna terrassvärmare. Bullet är säker att använda, ger snabb och hög värme och står snyggt på uteplatsen, det kan inte bli bättre än så, säger Åke Bergkvist.

PRESSKONTAKT
Isabella Kron
E-commerce manager
isabella@bluegaz.se

PRESSMEDDELANDEN
Samlingssida för Bluegaz pressmeddelanden och nyheter.

OM OSS
Se Bluegaz om oss-sida.