Preppa paellapannan innan användning

Vänner grillar paella på ett paellaset på terrass med hus i bakgrunden

Denna guide visar dig vilka steg du bör följa innan du använder din paellapanna för första gången. Följ anvisningarna nedan och som demonstreras i videon så kan du snart börja laga de allra godaste paella-recepten!

  1. Packa upp paellapannan

    Börja med att ta ut paellapannan ur förpackningen och ta bort etiketten.

  2. Montera paellabrännaren

    Du hittar instruktioner för hur du monterar paellabrännaren i vår guide.

  3. Tänd paellabrännaren

    Vrid på vredet för att tända respektive ring.

  4. Koka upp vatten i paellapannan

    Placera paellapannan ovanpå brännaren, fyll den med vatten till ungefär hälften och låt vattnet börja koka.

  5. Häll av vattnet och skrubba rent

    Häll därefter av vattnet och skrubba paellapannan med tvättsvamp och såpa. Glöm inte undersidan. Skölj av när du är klar och torka av med en bit papper eller en handduk.

  6. Olja in paellapannan

    Olja in paellapannan med ett tunt lager matolja (även undersidan) för att förebygga mot rost. Nu är pannan redo att användas!

Häller olja i paellapanna

Om du inte planerar att använda paellapannan på ett tag rekommenderar vi att du lägger den i en stor plastpåse.

Se Bluegaz paellasortiment.