Stekta risnudlar med kycklingköttbullar
Portioner: 4-6 | Tid: 1 h 45 min
Recept – Stekta risnudlar med kycklingköttbullar
Recept av Matbymonica, matkreatör
Kycklingköttbullar i kokosmjölk med röd curry, en rätt som tar dig till det asiatiska köket fast hemma. Den är smakrik med en liten ton av hetta som får en att vilja ha mera.
Ingredienser – 4-6 portioner (tid: 1 h 45 min)
- Kycklingköttbullar:
- 800-900 g kycklingfärs
- 1 salladslök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk ljus soja
- 1/2 tsk malen vitpeppar
- Nudlar med kokosmjölk och röd curry:
- 1 paket nudlar (ca 400 g)
- 1 liter kokosmjölk + 2 dl vatten
- 2-4 msk röd curry
- 1 msk socker
- 1/2 dl fisksås
- 4 kaffirlimeblad, strimlade utan bladskaft
- 1 kruka thaibasilika, endast bladen
Så gör du
- Blötlägg nudlarna i ljummet vatten i cirka 1 timme.
- Blanda samman alla ingredienser till kycklingköttbullarna. Rulla sedan till bollar.
- Stek kycklingköttbullarna på stekhällen med lite olja på hög värme tills de får en fin gyllenbrun färg. Ta av från pannan.
- Tillsätt röd curry (ju mer du tillsätter, desto starkare blir curryn) och 2 dl av kokosmjölken. Blanda samman curryn.
- Tillsätt kycklingköttbullarna och kaffirlimebladen. Låt dem puttra i curryn på medelhög värme.
- Efter cirka 20 minuter, tillsätt resten av kokosmjölken, nudlarna och vattnet. Blanda ihop allt. Smaksätt med fisksås och socker.
- Låt allt tillagas under omrörning i ca 15-20 minuter eller tills nudlarna har blivit mjuka.
- Smaka av med eventuellt mer fisksås.
- Avsluta med att strö över thaibasilikabladen och koriander (frivilligt).
Kycklingköttbullar och risnudlar redo för tillagning.
Risnudlar och kycklingköttbullar steks i paellapanna.