Recept – Panerad schnitzel med klyftpotatis och rödvinssås

Recept av Matbymonica, matkreatör
Här lagar vi saftig och frasig schnitzel på fläskkarré direkt på stekhällen. Detta serverar vi med krispig klyftpotatis, rödvinssås och goda tillbehör.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 1 h)

  • 4-6 skivor karré
  • 3 dl osötad cornflakes
  • 3 dl panko
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kallt vatten
  • 1 dl alkoholfri öl eller bubbelvatten
  • 1/2 tsk salt
  • Salt
  • Peppar
  • 800 g potatis
  • Smör och olja till stekning

Så gör du

  1. Banka ut karréskivorna till ca en halvcentimeter tjocklek. Salta och peppra.
  2. Blanda mjöl, vatten, öl och salt till en smet.
  3. Krama sönder cornflakes och blanda samman med pankon.
  4. Doppa en karréskiva i smeten så att den blir helt täckt. Lägg den sedan i cornflakesblandningen. Gör likadant med de andra skivorna.
  5. Placera schnitzlarna på en bricka så att de får sätta sig.
  6. Skölj och skär potatisen i mindre bitar. 
  7. Tänd gasolbrännaren och ställ in på högsta temperatur.
  8. Häll i olja och smör. 
  9. När ljudet lagt sig, lägg på schnitzlarna i oljan och dra dem lite utåt så att de får med sig lite av smör- och oljeblandningen.
  10. Stek på medelhög värme tills du ser att kanterna börjar bli lite frasiga och gyllenebruna och vänd sedan på dem.
  11. När schnitzlarna är klara, lägg dem i en ugnssäker form med lite aluminiumfolie över.
  12. Klicka i lite smör i mitten av stekhällen.
  13. Lägg i potatisen och stek tills den mjuknar och får fin färg.

Servera med valfria tillbehör och rödvinssås.

Schnitzlar steks i olja och smör på Timsfors Stekhäll.

Färdigstekta schnitzlar.

SE FLER GRILLRECEPT