Honungs- och chilipenslat grillat fläsk med färskpotatis och parmesankräm
Portioner: 2-3 | Tid: ca 35-40 min
Recept – Honungs- och chilipenslat grillat fläsk med färskpotatis och parmesankräm
Recept av Natalie Wilhelmsson, matkreatör
Inget mer fettstänk i köket! Här steker vi fläsket direkt på grillen och penslar med en söt och het honungs- och chiliglaze. Detta serverar vi med färskpotatis med goda kryddor direkt från ugnen och en lyxig parmesankräm.
Ingredienser – 2-3 portioner (tid: ca 35-40 min)
- Fläsk:
- 375 g rimmat fläsk
- 1 dl honung
- 1,5 msk sambal oelek
- Potatis:
- Rapsolja
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk grillkrydda
- 2 tsk paprikapulver
- Salt
- Svartpeppar
- Parmesankräm:
- 1,5 dl riven parmesan
- 3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
- Lite citronsaft
- Salt
- Svartpeppar
Så gör du
- Sätt ugnen på 200-220º.
- Tvätta potatisen och dela i valfri storlek. Släng potatisen i en bunke och häll på olja och samtliga kryddor. Rör runt så att allt blir dränkt i olja och smak.
- Häll ut potatisen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen.
- Riv parmesan och lägg i en skål. Blanda med yoghurten och häll på lite citron, salt och peppar. Smaka av. Ställ svalt tills du grillat klart.
- Blanda honung och sambal oelek i en skål.
- Tänd grillen och låt komma upp i hög värme.
- Lägg på fläsket på grillen och pensla med honung- och chiliglazen. Pensla på båda sidor flera gånger under grillningen.
- När fläsket är klart, lyft av och servera med potatisen och parmesankrämen.
Fläsk grillas på Bluegaz Z1 Gasolgrill.
Färdiggrillat fläsk på grillgaller.