Recept – Honungs- och chilipenslat grillat fläsk med färskpotatis och parmesankräm

Recept av Natalie Wilhelmsson, matkreatör
Inget mer fettstänk i köket! Här steker vi fläsket direkt på grillen och penslar med en söt och het honungs- och chiliglaze. Detta serverar vi med färskpotatis med goda kryddor direkt från ugnen och en lyxig parmesankräm.

Ingredienser – 2-3 portioner (tid: ca 35-40 min)

    Fläsk:

  • 375 g rimmat fläsk
  • 1 dl honung
  • 1,5 msk sambal oelek
    Potatis:

  • Rapsolja
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk grillkrydda
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
    Parmesankräm:

  • 1,5 dl riven parmesan
  • 3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • Lite citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200-220º.
  2. Tvätta potatisen och dela i valfri storlek. Släng potatisen i en bunke och häll på olja och samtliga kryddor. Rör runt så att allt blir dränkt i olja och smak.
  3. Häll ut potatisen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen.
  4. Riv parmesan och lägg i en skål. Blanda med yoghurten och häll på lite citron, salt och peppar. Smaka av. Ställ svalt tills du grillat klart.
  5. Blanda honung och sambal oelek i en skål.
  6. Tänd grillen och låt komma upp i hög värme.
  7. Lägg på fläsket på grillen och pensla med honung- och chiliglazen. Pensla på båda sidor flera gånger under grillningen.
  8. När fläsket är klart, lyft av och servera med potatisen och parmesankrämen.

Fläsk grillas på Bluegaz Z1 Gasolgrill.

Färdiggrillat fläsk på grillgaller.

SE FLER GRILLRECEPT