Recept – Grillad hamburgare med hemmagjord coleslaw

Recept av Matbymonica, matkreatör
Sommaren är grillens högtid, och vad är mer klassiskt än en saftig hamburgare direkt från grillen? Denna hamburgare serveras med en mumsig dressing och fräsch coleslaw.

Ingredienser – 4-6 portioner (tid: 1 h)

    Hamburgare:

  • 1 kg nötfärs
  • 2 msk barbecuesås
  • Salt och peppar
    Dressing:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk ketchup
  • 2 tsk senap
  • Salt och peppar
  • 2 msk bostongurka eller hackad smörgåsgurka
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
    Coleslaw:

  • Ca 250-300 g finstrimlad vitkål
  • 1 morot, riven
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 grönt äpple, tunt skivad
  • Salt och peppar
  • 1/2 tsk sötstark senap (tillval)

Så gör du

  1. Hamburgare:
    Blanda samman köttfärsen med salt och peppar.
    Rulla och forma färsen till biffar á ca 100-110 g.
    Låt dem sätta sig i ca 15-20 minuter.
    Under tiden gör du dressingen och coleslaw.
  2. Dressing:
    Blanda samman ingredienserna.
    Låt stå i kylen och dra sig.
  3. Coleslaw:
    Strimla vitkålen med en osthyvel.
    Riv moroten och skiva löken tunt.
    Blanda såsen och lägg sedan i grönsakerna.
    Smaka av med salt och peppar och eventuellt senap.
    Låt stå i kylen innan servering. 
  4. Grillning:
    Sätt på grillen och värm upp till 250°C.
    Lägg burgarna på grillen.
    Grilla på ca 2-3 minuter per sida eller tills du fått en innertemperatur på ca 72°C.

Servera hamburgarna med bröd, dressing och coleslaw.

Hamburgare grillas över infraröda brännare på gasolgrill.

Grillade hamburgare på gasolgrill.

SE FLER GRILLRECEPT