Recept – Grillad ananas med romsirap och vaniljglass

Recept av Fredde vid grillen, matkreatör
Grillad ananas är inte bara nyttigt och gott, det är också busenkelt att grilla. Servera med romsirap och svalkande vaniljglass. En perfekt sommardessert!

Ingredienser – 6 portioner (tid: ca 30 min)

  • 1 färsk ananas
  • Farinsocker
  • Mörk rom
  • Ljus sirap
  • Smör
  • Vaniljglass

Så gör du

  1. Tänd grillen och låt komma upp i hög värme.
  2. Blanda lika många delar sirap och rom. Rör runt och ställ åt sidan.
  3. Skala ananasen och skär i ca 1 cm tjocka ringar. Stansa eller skär ut mitten och släng. Ta på farinsocker.
  4. Placera en gjutjärnspanna på grillen och lägg i en redig klick smör.
  5. När smöret smält, lägg i ananasen med farinsockersidan nedåt.
  6. Ta på lite farinsocker på andra sidan.
  7. Låt sockret karamelliseras, vänd när det fått lite färg.
  8. Häll på en skvätt mörk rom och låt stå och gotta sig ett par minuter (akta dig för det kan slå upp flammor).
  9. Lägg upp vaniljglass i en skål, lägg på den grillade ananasen och ringla över lite romsirap. Servera!

Häller mörk rom över ananas som grillas.

Ananas grillas i gjutjärnspanna.

SE FLER GRILLRECEPT