Recept – Grillade halloumi- och grönsaksspett med chimichurri

Recept av Sanna Ohlander, matkreatör
Servera dessa underbart goda och färgrika grönsaksspett med härligt mjukt grillad halloumi i rostade tortillabröd. Toppa med den kryddiga argentiska dressingen chimichurri och hugg in!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 45 min)

  • 2 paket halloumi
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 200 g champinjoner
  • 2 rödlökar

    Chimichurri:
  • 1 kruka persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Skal från en citron

Tillbehör: Tortillabröd

Såhär gör du

OBS: Använder du träspett behöver dessa först ligga i vatten ca 30 min.

  1. Skiva paprikorna i 2 cm bitar. Skär squash i 1/2 cm tjocka skivor. Klyfta rödlökarna. Om svamparna är stora dela på mitten. Varva paprika, squash, rödlök och svamp på spetten. Pensla med olja. Salta och peppra. Dela halloumi i fyra avlånga bitar. Trä på spett. Pensla med olja.
  2. Finhacka persilja och chili. Blanda i en skål tillsammans med pressad vitlök och skalet från citronen. Rör i olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt grillreglagen på medelvärme. Lägg på spetten och grilla tills halloumin och grönsakerna fått färg och blivit mjuka. Pensla med lite av chimichurrin. Höj värmen och grilla ca 5 minuter till runt om. Pensla tortillabröden med lite olja. Grilla 1 minut per sida.

Servera halloumi- och grönsaksspetten med tortillabröd och chimichurri.

Rädd att glömma bort detta goda recept? Ladda ner receptet som PDF.

SE GRILLNINGEN IN ACTION PÅ BLUEGAZ Z1 GASOLGRILL

SE FLER GRILLRECEPT