SKÖTSELRÅD

Ulvaryd Stekbord – Skötselråd

INBRÄNNING

Det är viktigt att bränna in stekbordet innan du använder det för första gången. Då får det en beläggning där maten inte bränner fast så lätt. Ulvaryd stekbord är redan rengjorda och förbehandlade med olja så ingen matolja behöver tillsättas.

  1. Lägg stekbordet på grillen.
  2. Låt komma upp i medeltemperatur (ca 150 grader), låt vara i ca 15 minuter.
  3. Höj till hög värme (ca 300 grader) och låt stå i ca 45 minuter till.
  4. Låt stekbordet svalna.
  5. För att förebygga mot rost, applicera ett tunt lager olja.

RENGÖRING

Det är viktigt att rengöra stekbordet efter varje användning för att säkerställa god hygien och optimal funktionalitet. Regelbunden rengöring hjälper också till att förhindra rost och skador vilket förlänger stekbordets livslängd.

  1. Skrapa bort rester med en stekskrapa medan stekbordet fortfarande är varmt.
  2. Om resterna inte släpper kan du också diska stekbordet i enbart hett vatten.
  3. Låt svalna.
  4. Torka av med hushållspapper.
  5. För att förebygga mot rost, applicera ett tunt lager olja.

FÖRVARING

Det är viktigt att förvara stekbordet på ett sätt som skyddar det mot fukt, damm och rost.

  1. Se till att stekbordet är helt rent och torrt.
  2. Förvara på en torr plats (gärna inomhus).