Följande instruktioner gäller Vaello paellapannor i polerat stål, extra kraftigt polerat stål, kallaminerat stål och emaljerat stål.
Vaello paellapanna – Skötselråd
FÖRSTA ANVÄNDNING
Före användning är det viktigt att preppa paellapannan.
- Placera paellapannan över värmekällan (öppen eld eller gasolbrännare).
- Värm upp paellapannan.
- Fyll pannan med vatten till ungefär hälften och låt koka på låg värme i 10-15 minuter. Du kan också hälla i lite vinäger.
- Häll av vattnet.
- Skrubba paellapannan med tvättsvamp och såpa (OBS: använd inte produkter som kan repa ytan).
- Skölj av.
- Torka av med en bit papper eller handduk.
- För att förebygga mot rost, applicera ett tunt lager olja. OBS: Detta behövs inte för emaljerade paellapannor.
RENGÖRING
Det är viktigt att rengöra paellapannan efter varje användning för att säkerställa god hygien och optimal funktionalitet. Regelbunden rengöring hjälper också till att förhindra rost och skador vilket förlänger pannans livslängd.
- Fyll paellapannan med vatten och låt absorberas en stund.
- Häll av vattnet.
- Skrubba paellapannan med tvättsvamp och såpa (OBS: använd inte produkter som kan repa ytan).
- Skölj av.
- Torka av med en bit papper eller handduk.
- För att förebygga mot rost, applicera ett tunt lager olja. OBS: Detta behövs inte för emaljerade paellapannor.
FÖRVARING
Det är viktigt att förvara paellapannan på ett sätt som skyddar den mot fukt, damm och rost.
- Se till att pannan är helt ren och torr.
- Förvara på en torr plats (gärna inomhus), om möjligt inslagen i papper eller en plastpåse.