Recept

PAELLA FIDEUÁ

Paella Fideuá i paellapanna bredvid kanna med olivolja

DU BEHÖVER (4 portioner):

  • 1.5 liter fiskbuljong
  • 400 g tunna nudlar
  • ½ kg marulk, bläckfisk och musslor
  • 1 mediumstor tomat
  • 100 g olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikakrydda
  • Hackad persilja
  • Salt
  • Saffran

GÖR SÅHÄR:

  1. Placera paellapannan på elden och häll i olivolja.
  2. Hacka tomaten och vitlöken.
  3. När pannan är varm, lägg i bläckfisken och stek tills den blir gyllenebrun.
  4. Häll i den hackade tomaten och vitlöken samt lite persilja. Krydda med paprikakrydda, salt och saffran.
  5. Rör runt ordentligt och häll i fiskbuljongen. 
  6. När det börjar koka, lägg i nudlarna, marulksköttet och musslorna.
  7. Låt koka över hög värme i ca 10-12 minuter.
  8. Sänk till låg värme och låt sjuda i ca 10 minuter, tills buljongen kokat bort. 
  9. Om du vill kan du även lägga till kräftor, hummer eller räkor till denna rätt.